"LAJKOVALI", PA SE PREDOMISLILI Ambasada SAD u Prištini na Tviteru podržala vest o povlačenjima priznanja Kosova

Novosti Onlajn

05. 01. 2023. u 15:59

AMBASADA SAD u Prištini objavila je danas pojašnjenje informacije da je "lajkovala“ objavu na tviteru sa izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića o povlačenju priznanja Kosova od devet zemalja i ukazala da je to urađeno nenamerno.

ЛАЈКОВАЛИ, ПА СЕ ПРЕДОМИСЛИЛИ Амбасада САД у Приштини на Твитеру подржала вест о повлачењима признања Косова

Foto: EPA

- Da se razumemo, nezavisnost Kosova je činjenica. Naš primarni cilj je da podržimo Kosovo u zauzimanju mesta koje mu pripada u evropskim i evroatlantskim strukturama. Mi se kategorički protivimo svakom nastojanju da se dovede u pitanje nezavisnost i suverenitet Kosova. Zvanični nalog Ambasade SAD na tviteru nije namerno "lajkovao" nijednu objavu u poslednja 24 sata. Kao što je ranije rečeno, kada imamo stav da iznesemo, mi to činimo putem zvaničnih izjava, a ne putem "lajkova" na društvenim mrežama - saopštila je danas Ambasada SAD u Prištini preko svog tviter profila.

U poruci medijima, u kojoj se citira portparolka Džud Ketrin, se navodi da se ispituje kako se dogodilo nenamerno "lajkovanje".

Foto: Printskrin/Tviter

 

Tviter profil Ambasade SAD u Prištini "lajkovao" je sinoć objavu "Vaseljenske TV“ u kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da je devet zemalja povuklo priznanje Kosova.

Nakon reakcije poslanika Pokreta "Samoopredeljenje" Armenda Muje na "lajk" Ambasade i ukazivanje šta u njoj piše, Ambasada je povukla "lajk".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)