"U CIRKUSU NEMA NI VUČIĆA, NI VUKA" Vučićev odgovor na skandalozni tekst nemačkog "Cajta" - "To im je lekcija za sva vremena"

Novosti onlajn

04. 01. 2023. u 19:10

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj godišnjoj konferenciji reagovao je na skandalozan tekst nemačkog "Cajta".

У ЦИРКУСУ НЕМА НИ ВУЧИЋА, НИ ВУКА Вучићев одговор на скандалозни текст немачког Цајта - То им је лекција за сва времена

TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

- Kažu da moram da uvedem sankcije Rusiji. E pa baš vam hvala što se tako mešate u naše stvari. Kažu moram da pregovaram. A mi pregovaramo, a trebalo je da ih izveste Lajčak i Borelj. Sa njihovim bahatim derištem. A taj Luderer, što je pisao tekst, ne piše da moraju da udare na mene zato što imam kuće i račune u inostranstvu. Ja to nemam, meni to ne treba i ne interesuje me. Moj san i život je Srbija -rekao je predsednik. 

- Sve se svodi na moju politiku, slobodarsku i nezavisnu politiku. Da vam ispričam ovako. Moju ćerku sam pre nekih 15 godina vodio u cirkus. Vukana još nisam. Ali sam zapamtio koja je najveća životinja. To je slon. A najjači je tigar. Ja sam se u cirkusu nagledao i slona i tigra. A kada govore o pripitomljavanju Vučića, ja još vuka nisam video u cirkusu. Ni vučića ni vuka. To im je lekcija za sva vremena - zaključio je Vučić. 

Podsetimo, u tekstu koji potpisuje novinar Ulrih Ladurner ogoljen je čitav arsenal političkih ucena kojima bi, prema mišljenju autora, trebalo da pribegne politički zapad ni bi li slomio predsednika Srbije koji se skoro godinu dana drži principijelnog stava - ne uvodi sankcije Ruskoj federaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (247)