BRNABIĆEVA ODGOVORILA RADI TRAJKOVIĆ: "Pluralizam sa zajedničkim imeniteljem - mržnja prema Vučiću"

Novosti online

04. 01. 2023. u 14:09

PREMIJERKA Ana Brnabić odgovorila je Radi Trajković, savetnici Kurtijevog ministra Nenada Rašića.

БРНАБИЋЕВА ОДГОВОРИЛА РАДИ ТРАЈКОВИЋ: Плурализам са заједничким именитељем - мржња према Вучићу

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

- Sve puca od pluralizma! Začudo, nikako u tolikom pluralizmu da se provuče da je Aleksandar Vučić nekad nešto dobro uradio (auto-put, brzu prugu, smanjio nezaposlenost, otvorio fabriku...). Ne, pluralizam vam se svodi na to da se udara po njemu svaki dan, sa desna i sa leva - objavila je premijerka na Tviteru, odgovarajući Radi Trajković, koja je izjavila da je "Ani Brnabić politički pluralizam stran koncept".

Premijerka je potom dodala:

- On je i ratni huškač, i pravi previše ustupaka. On je i čedo ruske politike, i doveo ga zapad. Pluralizam sa zajedničkim imeniteljem - mržnja prema Vučiću, tj. klasični politički monizam. Da nije toliko brutalno očigledan, možda bi i prošao u tim jadnim oblandama pluralizma.

Rada Trajković napisala je na Tviteru da se "Ana Brnabić upoznaje sa idejom političkog pluralizma u medijima".

- Očigledno joj je to stran koncept - izjavila je Trajkovićeva, komentarišući premijerkin tvit, u kome je Brnabićeva reagovala na tekst koji je objavljen u listu Danas, pod naslovom "Posle svake Vučićeve misije na KiM sve manje Srba i Srbije".

- Ne postoji medij sa manje principa i profesionalnih standarda od tajkunskog Danasa. Jedan dan su radikalno levo, a već drugi radikalno desno, sa istom strašću i ubeđenjem. Zašto? Zato što im je bukvalno jedini princip - biti protiv Vučića, pa i po cenu mira i ljudskih života - objavila je premijerka ranije.

- A sagovornik: čovek u čije vreme se desio pogrom srpskog naroda na KiM, koji je iz zatvora pustio albanske teroriste i ubice, u čije vreme je Priština proglasila nezavisnost, a oni reagovali saopštenjem za medije... Vrli junaci u borbi za KiM. Sramota se zove imenom tvojim - zaključuje Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (72)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna