SRBI SA KOSOVA I METOHIJE DONELI ODLUKU: Ukoliko se nastavi teror, mi ćemo zatvoriti sever KiM zauvek

Novosti online

28. 12. 2022. u 23:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa Srbima sa barikada na Kosovu i Metohiji da su mu ljudi rekli da oni ne žele da idu protiv svoje države.

СРБИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ДОНЕЛИ ОДЛУКУ: Уколико се настави терор, ми ћемо затворити север КиМ заувек

Foto: Printskrin TV Pink

Vučić je potom pročitao tekst koji su mu predali Srbi sa barikada. Oni su rekli da će zauvek postaviti barikade ako se nastavi teror Prištine nad srpskim stanovništvo.

Takođe, zatražili su garancije Beograda da nikada neće priznati nezavisnost tzv. Kosova u bilo kom obliku.

- Gorko iskustvo Srbima sa Kurtijevim režimom, i poverenje Srba u Prištinu nije moguće. Srbi sa Kosova i Metohije znaju da samo mogu da računaju u svoju državu, i u vas lično. Vaša reč je jedino na šta možemo da se oslonimo. Tražimo od vas reč. Mi nikakvu veru u Kurtija nemamo, i ukoliko se nastavi teror nad nama, mi ćemo zauvek zatvoriti sever Kosova za Prištinu. Tražimo od vas jasnu potvrdu da nikada neće biti priznanja KiM, i da je Kosovo i Metohija deo Srbije. Mi nismo kriminalci, nego domaćini. Vaša reč je za nas jedina garancija - pročitao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TENKOVI KAO PONOS SRBIJE: Pogledajte demonstraciju sile na Pešteru (VIDEO)