NAJNOVIJE VESTI SA KOSOVA I METOHIJE: Oglasio se Krizni štab - Aljbin Kurti plasira laži o napadima na KFOR

Novosti online

26. 12. 2022. u 20:34

KRIZNI štab saopštio je da zbog serije dezinformacija, koje Priština plasira kao deo hibridnog rata protiv srpskog naroda, da nisu Srbi ti koji napadaju KFOR i EULEKS, odnosno da u tim misijama vide zaštitu od represije Kurtijevog režima i njegovih specijalaca.

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Огласио се Кризни штаб - Аљбин Курти пласира лажи о нападима на КФОР

Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ/Shutterstock/ilustracija

- Aljbin Kurti plasira laži o napadima na KFOR sa ciljem da uvuče u sukob Srbe sa KFOR-om, koji je jedina legalna oružana formacija u skladu sa rezolucijom 1244. Odbijanje KFOR-a i EULEKSA da se stave u službu diktatorskog antisrpskog režima Aljbina Kurtija je razlog zašto Kurti nastoji da lažima izmisli napade na ove organizacije - ističe se u saopštenju Kriznog štaba.

Kako se navodi, politički predstavnici srpskog naroda i članovi Kriznog štaba više puta su javno pozvali građane na saradnju sa KFOR-om i EULEKS-om jer su, ističe se, te međunarodne organizacije prisutne u skladu sa međunarodnim sporazumima koji su potpisani i koje Štab poštuje.

- Krizni štab u ime srpskog naroda poziva KFOR i EULEKS da povećaju budnost. Izražavamo ozbiljnu sumnju da je Kurti spreman da organizuje napad na pripadnike ovih misija i za to optuži Srbe - poručili su iz Kriznog štaba.

BONUS VIDEO: Rafalnom paljbom po srpskoj barikadi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna