KFOR DEMANTOVAO LAŽNE VESTI KOJE ŠIRE ALBANCI: Pitali ih o navodnom napadu na njihove pripadnike, odgovorili da su samo čuli i videli pucnjavu

Novosti online

25. 12. 2022. u 23:33

IAKO je albanska KOHA objavila lažnu vest da su "Srbi napali pripadnike Kfora u Zubinom Potoku", KFOR to nije potvrdio već i sama KOHA navodi da je patrola Kfora samo čula pucnjavu.

КФОР ДЕМАНТОВАО ЛАЖНЕ ВЕСТИ КОЈЕ ШИРЕ АЛБАНЦИ: Питали их о наводном нападу на њихове припаднике, одговорили да су само чули и видели пуцњаву

Foto: Printskrin

- U ovom trenutku mogu da potvrdim da je pre nekoliko sati patrola Kfora, dok je dežurala u okolini Zubinog Potoka, čula i videla nekoliko pucnjava u njegovoj blizini - navodi se u odgovoru albanskom mediju koji je preneo lažnu informaciju.

Goran Rakić je takođe naglasio za TV Pink da, prema informacijama iz Kriznog staba i KFORA, nije bilo napada na pripadnike KFOR -a.

- Želim da demantujem izveštavanje prištinskih medija da se desio napad na jedinice KFOR. Naše informacije sa terena kažu da se nije desio nikakav napad na KFOR. Ova dezinformaciju je jedna u nizu onih koje plasira Priština. Situacija je mirna, ljudi su odlučni da ostanu na barikadama - rekao je Goran Rakić, predsednik Srpske liste.

Podsetimo, u 19:45 sati, kako "Novosti" saznaju, došlo je do rafalne paljbe i oružanih borbi u Zubinom potoku. Mediji na albanskom jeziku u Prištini preneli su da su Srbi napali pripadnike KFOR.

Prethodno je Aljbin Kurti je ranije zapretio da "barikade ne mogu neograničeno trajati" i zabranio ulazak patrijarhu Porfiriju na Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024