NEDOPUSTIVO UGROŽAVANJE LJUDSKIH PRAVA: Gradonačelnik Kraljeva uputio pismo podrške Dejanu Pantiću i Srbima na Kosmetu

G. ĆIROVIĆ

14. 12. 2022. u 13:04

GRADONAČELNIK Kraljeva dr Predrag Terzić uputio je pismo podrške bivšem integrisanom pripadniku kosovske policije Dejanu Pantiću, njegovoj porodici, kao i Srbima na Kosovu i Metohiji koji protestuju zbog njegovog protivpravnog hapšenja.

НЕДОПУСТИВО УГРОЖАВАЊЕ ЉУДСКИХ ПРАВА: Градоначелник Краљева упутио писмо подршке Дејану Пантићу и Србима на Космету

G.Šljivić

- Sa velikom zabrinutošću primili smo vest o hapšenju bivšeg policajca Dejana Pantića na Jarinju, kome je određen pritvor do 30 dana, a odluka sudije iz Prištine stigla je bez obrazloženja. Njegova porodica danima ne dobija nikakve informacije o njegovom zdravstvenom stanju, što kao građanin Srbije i kao gradonačelnik grada koji je primio veliki broj interno raseljenih lica sa teritorije Kosova i Metohije, najstrože osuđujem jer je svaka vrsta ugrožavanja ljudskih prava i osnovnih sloboda, koja su Ustavom zajemčena svakom građaninu naše zemlje, nedopustiva – navodi u svom pismu dr Predrag Terzić.

Gradonačelnik Kraljeva dodaje da u ime sugrađana, predstavnika lokalne samouprave, svojih saradnika, i u svoje ime, upućuje podršku Pantićevoj porodici i građanima koji već pet dana i noći, uprkos teškim vremenskim uslovima, provode na barikadama u znak protesta zbog ovog sramnog čina.

- Smatram da je mirno rešavanje svakog spora uvek najbolja opcija, a Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, uvek je činila sve da doprinese miru, stabilnosti i bezbednosti svojih građana – dodaje dr Terzić. - Ljudska solidarnost, razumevanje i podrška u ovim teškim vremenima najveća su snaga našeg naroda i glas koji se najjače čuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024