NOVA AMBASADORKA GRČKE: Ne menjamo svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije

Novosti online

12. 12. 2022. u 16:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma nove ambasadorke Grčke Marije Levadi i tom prilikom naglasio da Srbija veoma ceni čvrst stav Grčke da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

НОВА  АМБАСАДОРКА ГРЧКЕ: Не мењамо своју позицију по питању Косова и Метохије

Foto: Printscreen Instagram/Budućnost Srbije

Vučić je naglasio da Srbija veoma ceni podršku Grčke po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, a istakao je i značaj angažovanja Grčke na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije.

Ambasadorka Levadi iznela je uveravanja da Grčka ne menja svoju poziciju po pitanju Kosova, podsetivši na izjave premijera Micotakisa.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je tokom susreta istakao da Srbija pridaje veliki značaj daljem intenziviranju političkog dijaloga i unapređenju sveobuhvatne saradnje sa Grčkom. On je izrazio zadovoljstvo postojećim uzajamnim razumevanjem sa premijerom Micotakisom, kao i prilikom da uskoro ugosti predsednicu Sakelaropulu.

Vučić i Levadi su izrazili nadu da će razvoj srpsko-grčkih odnosa biti nastavljen na obostranu korist, uz očekivanje da bude održana nova sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke.

Dvoje sagovornika su konstatovali da je neophodno povećati ekonomsku saradnju dveju zemalja, posebno u oblastima gde postoji značajan neiskorišćen potencijal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024