TEPIĆ I NOVAKOVIĆ: Ograđujemo se od Deklaracije, naknadno je pridodata rečenica podrške tzv. Kosovu za članstvo u EU

Novosti online

09. 12. 2022. u 18:14

POVODOM informacije da su juče u Beču na samitu socijaldemokrata Evrope potpisali podršku kandidaturi Kosova za članstvo u Evropsku uniju, Marinika Tepić - SSPi Nenad Novaković - DS, održali su konferenciju za štampu i obavestili javnost da su se zvaničnim dopisom organizatorima ogradili od teksta te Deklaracije u koji je naknadno pridodata rečenica podrške tzv. Kosovu za članstvo u EU.

ТЕПИЋ И НОВАКОВИЋ: Ограђујемо се од Декларације, накнадно је придодата реченица подршке тзв. Косову за чланство у ЕУ

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Marinika Tepić je prezentovala prvobitnu verziju deklaracije sa kojom se saglasila i u kojoj se Kosovo pominje samo kroz zahtev za viznu liberalizaciju i apsolutno ni reč više od toga.

Međutim, na samom potpisivanju postavljen je drastično izmenjeni tekst kojem smo pristupili i potpisali ga, uvereni da nisu izvršene nikakve promene, a kamoli ovako drastične, dodala je Tepićeva i pokazala obe verzije teksta.

- S obzirom da smo se i zvanično ogradili od tog dela Deklaracije i da ne možemo stajati uz bilo kakvu podršku Prištini za njihov prijem u članstvo EU, podvlačim da je naša politika nepromenjena po pitanju statusa Kosova i Metohije, da se Stranka slobode i pravde protivi nezavisnosti KiM i da, kao što smo nebrojeno puta rekli, priznanje Kosova i njegovo članstvo u UN ne može biti tema nikakvih pregovora - rekla je Tepićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (4)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu