VUČIĆ DANAS I SUTRA IMA VAŽNE SASTANKE: Petković otkrio - Nakon toga sledi obraćanje

Novosti onlajn

08. 12. 2022. u 23:12

PREKO 300 do 350 policajaca, što ROSU sa dugim cevima, što patrolnih sa pancirima su oko 20 i 30 upali na sever KiM iz pravca južne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali, rekao je Petković na vanrednoj konferenciji.

ВУЧИЋ ДАНАС И СУТРА ИМА ВАЖНЕ САСТАНКЕ: Петковић открио - Након тога следи обраћање

Foto: Tanjug

Kao razlog ili povod za upad je navodno to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama "uplašeni". Sve što se desilo je bilo nasilje Aljbina Kurtija, naglasio je on. 

- Albanska policija sa juga, a došli su iz 5 policijskih regiona, iako po tački 9 Briselskog sporazuma, oni nemaju pravo da tu budu prisutni već samo policija direktorata Sever. Nakon ovakvog upada, oklopnih vozila, albanskih policajaca, ROSU zasutavljaju ljude na ulicama i putevima, pretresaju ljude, uslediće veoma značajne promene i kada je reč o procesu normalizacije - naveo je on. 

Vučić će i danas i sutra imati važne i značajne sastanke, a kada dođe vreme on će o zaključcima da obavesti javnost, otkrio je Petković. 

Podsetimo, više od 200 pripadnika Kosovske policije ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu i drži pod blokadom grad. Policajci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (87)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)