"JA SAM SELJAK ČOVEK, NAUČIO NA MENJAČ" Predsednik se našalio kada je seo za volan automobila budućnosti (FOTO)

Novosti online

08. 12. 2022. u 11:31

PREDSEDNIKU Aleksandru Vučiću je predstavnik kompanije "Rivijan" pokazao jedan model vozila, a zbog veličine gepeka, koji se nalazi u prednjem delu vozila, našalio se da može da posluži i kao bazen za decu.

ЈА САМ СЕЉАК ЧОВЕК, НАУЧИО НА МЕЊАЧ Председник се нашалио када је сео за волан аутомобила будућности (ФОТО)

Foto: Novosti

Vučić je seo za volan automobila, čija tabla je u potpunosti digitalizovana i u koju je ugrađen i gugl asistent Aleksa, i opet se našalio:

- Ja sam seljak čovek, naučio sam na menjač - rekao je on.

Vučić je potom dodao ministarki za inovacije Jeleni Begović da su ovo stvari za koje živi.

Šta je Rivijan

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Beogradu svečanom otvaranju tehnološkog centra američkog proizvođača električnih vozila Rivijan.

Rivijan sa sedištem u Kaliforniji, poznat po proizvodnji električnih kamioneta i terenaca, u septembru je zvanično najavio da u Beogradu otvara svoj centar za istraživanje i razvoj sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.

Kompanija će u Srbiji, kako je ranije objavljeno, poslovati pod imenom Rivian SE Europe d.o.o. Beograd.

Kompanija Rivijan je osnovana 2009. i bavi se dizajniranjem i proizvodnjom električnih vozila. Prvi modeli vozila su R1T, "pikap trak" sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, kao i R1S, SUV sa tri reda sedišta za sedam putnika. 

Vozila R1T i R1S opremljena su naprednim tehnološkim sistemima, uključujući elektroniku vozila, akumulator, električni pogon, šasiju, Driver+ napredni sistem pomoći vozača (ADAS) i digitalno upravljanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (128)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)