KURTIJEV HARAČ U VELIKOJ HOČI: ROSU specijalci zaplenjuju vino od srpskog vinogradara (VIDEO)

Novosti online

07. 12. 2022. u 18:22 >> 18:22

U VELIKOJ Hoči u toku je zaplena domaćeg vina od strane kosovskih carinika, od Srđana Petrovića vlasnika vinograda, koji od početka korone nije izlazio na tržište, niti je svoje vino prodavao.

КУРТИЈЕВ ХАРАЧ У ВЕЛИКОЈ ХОЧИ: РОСУ специјалци заплењују вино од српског виноградара (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/ Kosovo Online Live

Pripadnici specijalne jedinice Rosu policije, zajedno sa predstavnicima tzv. Carine Kosova nalaze se ispred kuće Srđana Petrovića u Velikoj Hoči i čekaju da dođe cisterna u kojoj će biti zaplenjeno vino.

Iako godinama Srđan vino nije prodavao već ga je čuvao za neke bolje dane i u skladu sa kosovskim zakonima svoju firmu je stavio u „mirovanje“, od strane kosovske carine je danas obavešten da se očekuje dolazak cisterne koja će pretočiti vino i zapleniti ga.

Srđan u svojoj vinici ima 40.000 litara vina i imao je rok da to prijavi do 15. januara, čak je i po saznanju da je pokrenut postupak otišao kod nadležnih službi u želji da izmiri obaveze i da plati kazne ukoliko je u nečemu pogrešio.

- Hteo sam da platim sve što sam dužan, rekli su mi da će me to koštati oko 35.000 evra i na sve sam pristao, čak su mi rekli da je sve u redu i da to treba da platim, ali evo danas su mi carinici pred vratima zajedno sa specijalcima iz Rosu jedinice i ne znam šta da radim. Ovo vino će biti pokvareno ako se sve preteče u jednu cisternu kako su oni nameravali. Pomešaće više vrsta vina i to nikom neće biti na korist, a šteta će biti ogromna za mene - rekao nam je Petrović.

U ovom trenutku ispod porodične kuće Petrovića očekuje se dolazak cisterni, a u dvorištu kuće i na ulici ispred okupljen je veliki broj meštana koji su zabrinuti zbog ovakve situacije jer su i sami proizvođači vina.

(Kosovo onlajn)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (3)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni