OPSADNO STANJE U TIRANI: Policija blokirala centar - demonstranti hoće na silu kroz kordone

Novosti online

06. 12. 2022. u 11:18

OPSEŽNE mere bezbednosti od jutros su preduzete u Tirani povodom Samita lidera EU i Zapadnog Balkana.

ОПСАДНО СТАЊЕ У ТИРАНИ: Полиција блокирала центар - демонстранти хоће на силу кроз кордоне

Foto: Printskrin/ Kosovo online

Kako javlja dopisnik Kosovo onlajna iz Albanije, helikopteri čitavo prepodne nadgledaju grad, a u širem centru zabranjeno je kretanje vozila i prolazak ljudi.

U delu centralnog gradskog bulevara gde se nalazi zgrada Vlade, za 12 sati pristalice Saljija Beriše i Iljira Mete najavile su protest, a trenutno je nemoguće prići jer je policija postavila kordon i gvozdenu ogradu.

I pored toga što je albanska policija zabranila održavanje protesta na glavnom gradskom bulevaru, opozicija i dalje ne odustaje od te namere. 

Kako se nezvanično saznaje, demonstranti će od sedišta Demokratske partije u 12 sati krenuti ka bulevaru i zaustaviti se ispred policijskog kordona.

Salji Beriša pozvao je svoje pristalice, koje su već počele da pristižu iz različitih pravaca obližnjih ulica, da se okupe u blizini hotela Dajti na ulazu u Bulevar kod policijkog kordona.

Ispred sedišta DP, gde se oko 11.30 očekuje dolazak njenog lidera Saljija Beriše, nalazi se i veliki broj stranih i domaćih novinara i TV ekipa koje izveštavaju sa ovog događaja.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda