BERIŠA VEĆ ORGANIZOVAO PROTESTE PROTIV VUČIĆA: Ovako su albanski ekstremisti ludovali po Tirani i palili srpske zastave (FOTO)

Novosti online

05. 12. 2022. u 21:57

EKSTREMISTIČKI krugovi u Albaniji, predvođeni bivšim premijerom i aktuelnim liderom Demokratske partije Saljiem Berišom spremaju velike demonstracije protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji dolazi u Tiranu na Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana - saznaju nezvanično "Novosti".

БЕРИША ВЕЋ ОРГАНИЗОВАО ПРОТЕСТЕ ПРОТИВ ВУЧИЋА: Овако су албански екстремисти лудовали по Тирани и палили српске заставе (ФОТО)

Foto: Novosti

Prema našim informacijama Beriša i nacionalistički krugovi potpomognuti i ekstremistima sa Kosova i Metohije planiraju masovno okupljanje u podne na centralnim gradskim ulicama kako bi izrazili nezadovoljstvo time što je prvi čovek naše države došao u njihovu prestonicu.

Namera je i da se izazovu incidenti, ali i da se pošalje poruka gostu iz Beograda da je nepoželjan, jer ovi krugovi u Albaniji upravo Vučića vide kao idejnog tvorca Otvorenog Balkana, što je po njima sinonim za ekonomsku i političku nadmoć naše države u čitavom regionu.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Beriša organizuje proteste protiv dolaska našeg predsednika u Tiranu. Albanski ekstremisti protestovali su i prošle godine, 20. decembra, zbog dolaska Aleksandra Vučića u Albaniju.

Beriša je u govoru pred okupljenima rekao da je protest organizovan protiv projekta „Otvoreni Balkan“, koji je, prema njegovoj oceni, "nastoji da vrati srpsku hegemoniju na Balkanu".

Za održavanje reda i mira u Tirani tada je angažovano 2.000 policajaca, dok su po krovovima zgrada bili raspoređeni snajperisti.

Ekstremisti su tada skinuli srpske zastave koje su bile okačene po gradu, a potom ih spaljivali.

Oni su se tada podeliti u dve grupe i hteli su  da preseku kolonu u kojoj se nalazi Vučić, a koja je išla od aerodroma.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (44)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna