VUČIĆ: Emocija se ne stidim! Rekao sam istinu, svako slovo

Novosti online

02. 12. 2022. u 12:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na konferenciji da se ne stidi emocija na pitanje o tome da li je emotivno reagovao na provokacije Prištine.

ВУЧИЋ: Емоција се не стидим! Рекао сам истину, свако слово

Foto: Printskrin

- Emocija se ne stidim. Deset i po godina sam u vrhu vlasti. Bilo kao predsednik vlade ili kao predsednik države. Ne stidim se svojih emocija, jer za mene je ključno pitanje da li govorim istinu ili ne. Rekao sam suštu istinu, svako slovo. Svaku reč.

- Kako da nemam emocije kada je u pitanju ostanak mog naroda.

"Teroristički ološu, vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina - Brisel pokazao bedan antisrpski odnos"

Podsetimo, Vučić juče reagovao povodom odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice, kao i povodom sramne reakcije Evropske unije na taj potez.

- Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od 1 odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM. I sada nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe - rekao je on.

Vučić dodaje da je u pitanju jedan bedni antisrpski odnos koji je pokazala EU, i da je ovo što je uradio "teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužilo osudu".

- Ćutim mesecima i godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svetu. Taj teroristički ološ je trebao da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno, nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razume. I tako se stalno ponašaju, ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme - rekao je predsednik.

Vučić je istakao da je to u skladu sa interesima jedne evropske sile.

- Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, Rašića i Radu Trajković, ne postoje gori, koji ničije poverenje u Srbiji nemaju, ali imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema. Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana - rekao je on.

Predsednik je poručio da mogu da "baljezgaju o tome da je Srbija kriva", ali da njega to ne zanima, i da Srbija nije kriva ni za šta.

- Pa da vidimo šta ćete to da napravite i kako ćete da napravite. Onda kada se sledeći put obratite Srbiji, vodite računa šta je usvojeno u Briselu, vodite računa o građanima Srbije, pošto oni nisu deveta rupa na svirali bilo kome, i neću vam dati da ih ponižavate. Srbija je svoja na svome. Imamo probleme u energetici, o čemu ću pričati u subotu građanima - rekao je Vučić, i poslao poruku Kurtiju i Briselu.

- A terorističkom ološu da poručim - vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao. Jer Srbi će znati da vam odgovore. A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što želim da vam kažem - zaključio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (129)

AMERIKANCI PRAVE JEDAN BLOK UNUTAR EVROPE: Predsednik otkriva šta će se u narednom periodu dešavati na političkoj sceni