JASNA PORUKA ZA ŠOLAKA IZ ENGLESKE: "Dovodi nas u neprijatnu situaciju, ne treba da očekuje da ćemo se žrtvovati za njega"

Novosti online

01. 12. 2022. u 16:50

KAMPANjA u pojedinim engleskim medijima koju protiv kompanije Telekom Srbija i države Srbije vodi Dragan Šolak osuđena je na neuspeh i on bi trebalo da se konačno pomiri sa činjenicom da je izgubio prava na TV prenose utakmica Premijer lige.

ЈАСНА ПОРУКА ЗА ШОЛАКА ИЗ ЕНГЛЕСКЕ: Доводи нас у непријатну ситуацију, не треба да очекује да ћемо се жртвовати за њега

Dragan Šolak, Foto Printskrin

Ovo je zaključak najnovijeg teksta na britanskom portalu Fudbal Insajder, koji je preneo stavove jednog od najvećih stručnjaka za fudbalski biznis Premijer lige Kirana Megvajera.

Dragan Šolak, podsetimo, i posle više od godinu dana kako je njegova Junajted grupa izgubila prava da prenosi utakmice najboljeg engleskog fudbala, ne prestaje sa agresivnim potezima usmerenim na kompaniju Telekom Srbija, pobednika tendera koji je Premijer liga raspisala za područje regiona bivše Jugoslavije. 

Šolak u medijima u Engleskoj u nizu tekstova protiv Telekoma, ali i protiv države Srbije, optužuje za bukvalno sve i svašta, od gušenja njegovog biznisa do ratnih zločina na Kosovu!

Šolak je početkom ove godine kupio premijerligaški klub Sautempton i to tako što je od Junajted grupe, čiji je suvlasnik, pozajmio 120 miliona evra. 

- Vlasnik Sautemptona Dragan Šolak svojim pritužbama na izgubljeni posao sa TV pravima dovodi Premijer ligu i druge klubove u krajnje neprijatnu situaciju - izjavio je ugledni ekspert Kiran Megvajer za portal Fudbal Insajder.

Kako je istakao, zadatak Premijer lige i njena obaveza prema fudbalskim klubovima jeste da puni njihovu zajedničku kasu, da prodaje TV prava po ceni koja se dobije na tenderima i da pravi najveće moguće prihode.

- Vlasnik Sautemptona ne treba da očekuje da će se Premijer liga i ostali klubovi žrtvovati kako bi ga nekako podržali - zaključio je Megvajer. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna