VUČIĆ U NORVEŠKOJ: Drugi dan posete - predsednik sa srpskim studentima u Trondhajmu

Tanjug

29. 11. 2022. u 10:04 >> 12:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Trondhajmu sa srpskim studentima Norveškog univerziteta nauke i tehnologije (NTNU) i poručio da će nam u narednom periodu u Srbiji biti potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije.

ВУЧИЋ У НОРВЕШКОЈ: Други дан посете - председник са српским студентима у Трондхајму

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Uvek radostan i ponosan kada se sretnem sa našim ljudima u belom svetu. Hvala vam za pamet, posvećenost i talenat, hvala vam što na najbolji način predstavljate Srbiju! Nadam se da ćete se brzo vratiti u svoju zemlju, kako biste preneli i primenili vrhunsko znanje koje ste ovde stekli - napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Vučić napravio bateriju u Norveškoj

- Da mi je neko rekao da ću za života uspeti da napravim i bateriju, ne bih mu verovao. Ponosan što sam video i naučio nešto novo - napisao je Vučić na instagramu i podelio video snimak na kome je prikazano kako je napravio bateriju.

Predsednik sa srpskim studentima u Trondhajmu

- Nedostaju nam mladi ljudi koji idu u korak sa vremenom, biće nam potrebni stručnjaci za obnovljive izvore energije, koji će na drugačiji način obavljati posao nego što smo do sada radili - rekao je Vučić.

Kazao je da mi to ne umemo da radimo kao Norvežani koji su lideri u toj oblasti i da je zato i uspostavljena saradnja sa Norveškom u toj oblasti.

Kada to primenimo, ostaje nam da uskladimo i obrazovanje u skladu sa tim. Vučić je razgovarao sa petoro studenata iz Srbije koji studiraju OIE, IT i drugo.

Oni su Vučiću poželeli dobrodošlicu a jedan od njih mu je poklonio kutiju sa kolačima od bibera.

Vučić je obišao prostorije i laboratorije NTNU i tom prilikom je i sam učestvovao u pravljenju baterije, po novim tehnologijama. Trondhajm je značajan univerzitetski i naučni centar.

Predsednik doputovao u Trondhajm, obilazi Univerzitet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru dvodnevne radne posete Norveškoj, doputovao je jutros u Trondhajm, gde će prvo posetiti Norveški univerzitet nauke i tehnologije (NTNU). Trondhajm je značajan univerzitetski i naučni centar.

Predsednik će potom obići i institut SINTEF i fabriku za proizvodnju baterija Siemens battery lab. Planiran je i susret sa gradonačelnicom Trondhajma Ritom Otervik i obilazak katedrale Nidaros.

Potom će, kako je predviđeno, biti na radnom ručku koji će u čast predsednika Srbije prirediti gradonačelnica Trondhajma. Reč je o gradu sa više od 40.000 studenata, koji ima veliki naučno-tehnološki centar i kampus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (238)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)