PREDSEDNIK VUČIĆ POLOŽIO VENAC NA SPOMENIK STRADALIM JUGOSLOVENIMA: Aleksandar Vučić obeležio stradanje Srba u logorima u Norveškoj

Tanjug

28. 11. 2022. u 14:49

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić položio je danas u Oslu venac na spomenik stradalim Jugoslovenima u okupiranoj Norveškoj u Drugom svetskom ratu.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОЛОЖИО ВЕНАЦ НА СПОМЕНИК СТРАДАЛИМ ЈУГОСЛОВЕНИМА: Александар Вучић обележио страдање Срба у логорима у Норвешкој

Foto: Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

Vučića su na groblju, uz visoke vojne počasti, dočekali komandant tvrđave Akešhus Arne Operud i generalni sekretar Ministarstva odbrane Frede Hermansen. Vučić je položio venac uz minut ćutanja.

Više od 3.000 Jugoslovena stradalo je u logorima u Norveškoj, od čega najviše Srba. Oni su bili dovedeni u više od 20 radnih logora u okupiranoj Norveškoj.

- Sa dubokim pijetetom sam se poklonio senima jugoslovenskih interniraca, koji su daleko od otadžbine položili živote za slobodu, kao najveću tekovinu čovečanstva. Zahvalan sam Kraljevini Norveškoj što čuva sećanje na njih i što time pokazuje poštovanje prema žrtvama rata sa naših prostora. Ovo spomen-obeležje nije samo svedok teških vremena kroz koja smo zajedno prošli, već i jedan od temelja i stubova budućnosti koju zajedno gradimo - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna