VUČIĆ SE SASTAO SA PREMIJEROM NORVEŠKE: "Razmotrili smo brojne teme od značaja za naše zemlje"

Tanjug

28. 11. 2022. u 12:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Norveškoj, sastao se danas u Oslu sa premijerom te zemlje Junas Gar Storeom.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ПРЕМИЈЕРОМ НОРВЕШКЕ: Размотрили смо бројне теме од значаја за наше земље

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Store je u čast predsednika i delegacije Srbije priredio u Vladinoj vili radni ručak.

- Odličan, prijateljski razgovor sa izuzetnim domaćinom. Razmotrili smo brojne teme od značaja za naše zemlje – od bilateralne i ekonomske saradnje, do planova i projekata u oblasti energetike, infrastrukture i investicija. Ponovio sam zahvalnost Srbije na partnerskom odnosu Norveške, kao i na spremnosti da zajednički dodatno jačamo i intenziviramo politički dijalog i sveobuhvatnu saradnju, jer naše zemlje ne vezuju samo interesi, već i istorijsko prijateljstvo iskovano u teškim vremenima - objavio je predsednik na svom Instagram profilu.


Vučić će se sastati kasnije i sa kraljem Haraldom Petim i prestolonaslednikom Hokonom, a planirano je i da položi vence na spomenik stradalim Jugoslovenima u Norveškoj u Drugom svetskom ratu uz vojne počasti.

Vučić će, kako je predviđeno, prvi radni dan u Norveškoj završiti posetom ambasadi Srbije u Oslu i večerom sa norveškim privrednicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

BEZOBRAZLUK DORE BAKOJANI BEZ PRESEDANA Vučić otkrio kojim su se sve sredstvima služili kako ne bi razgovarali sa Beogradom