GRAFITI UČK NA PUTU KA SKI-CENTRU BREZOVICA: Meštani Štrpca zabrinuti - reagovala Kancelarija za KiM

Novosti online

28. 11. 2022. u 11:35

NA putu ka Ski-centru Brezovica ispisani su grafiti koji veličaju terorističku organizaciju UČK i to na asfaltnom putu, kao i na pomoćnom objektu uz sam put, što je izazvalo veliku zabrinutost meštana Štrpca.

ГРАФИТИ УЧК НА ПУТУ КА СКИ-ЦЕНТРУ БРЕЗОВИЦА: Мештани Штрпца забринути - реаговала Канцеларија за КиМ

Foto: Kancelarija za KiM

Zastave Albanije nemaju šta da traže pokraj srpskih kuća u Kosovskom Pomoravlju i Crkve Svetog Petra i Pavla i zato se ovo neumesno "dekorisanje" ne može protumačiti drugačije nego kao provokacija i još jedan korak ka stvaranju "Velike Albanije", saopštila je Kancelarija za KiM.

Foto: Kancelarija za KiM

- Albanci imaju pravo da proslavljaju svoje praznike, ali je neumesno kada to čine u sredinama koje naseljavaju Srbi, kojima se prekidaju slave, venčanja i druga slavlja. Podsećamo da je Crkva Svetog Petra i Pavla prošle godine obijena i opljačkana na zadušnice, čime je Srbima jasno poručeno da im je uskraćeno čak i pravo da, u skladu sa hrišćanskim običajima, oplakuju svoje mrtve - navodi se u saopštenju.

- Pozivamo Albance na Kosovu i Metohiji da Dan zastave Albanije ne koriste za produbljivanje međuetničkog jaza, te zastrašivanje i provociranje Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEĆE BITI LAKO: Vučić otkriva - Ima tih političkih patuljaka u Evropi, biće više uzdržanih zemalja nego za