REAKCIJA NA SKANDALOZAN TVIT JEREMIĆEVE POSLANICE: "Na velika vrata žrtve nasilja uvode se u dnevnopolitičko blato"

Novosti online

26. 11. 2022. u 10:46

ŽENSKA parlamentarna mreža najoštrije je osudila tvit objavljen na profilu narodne poslanice i potpredsednice Narodne stranke Vuka Jeremića, Marine Lipovac Tanasković.

РЕАКЦИЈА НА СКАНДАЛОЗАН ТВИТ ЈЕРЕМИЋЕВЕ ПОСЛАНИЦЕ: На велика врата жртве насиља уводе се у дневнополитичко блато

Foto: Jutjub/KTV Televizija - Zvanični kanal

- Svaka žena žrtva nasilja na ovaj način je unižena i stavljena u službu dnevnopolitičkih razmirica stranke koja sebe smatra dostojnom da se nazove “narodna”. Sramno je da bilo ko u današnjem društvu, a posebno narodna poslanica, žene posmatra u kontekstu objekta “nad” kojim se vrši nasilje. Takvim neznanjem dovodimo u pitanje sve one vrednosti za koje smo se kao društvo godinama trudili da postavimo kao standard. Samo iz tog razloga, podstaknuti smo da nastavimo dalje na pravi način u najvažnijoj borbi - nulte tolerancije na bilo koji vid nasilja prema ženama - piše u saopštenju Ženske parlamentarne mreže.

Oni ističu i da se na ovaj način na velika vrata žrtve nasilja uvode u dnevnopolitičko blato, koje očigledno za predstavnike Narodne stranke, predstavlja legitiman vid političke borbe.

- Činjenicom da je ovu fotografiju objavila poslanica i potpredsednica Narodne stranke, jasno je da je to stav i ove stranke i njenog lidera Vuka Jeremića. Nedopustivo je da se u stranci u čijim redovima se nalazi pukovnica, koje svoje iskustvo u borbi protiv porodičnog nasilja ističe kao najveći adut, podstiče narativ kojim se žrtve nasilja dodatno viktimizuju na jedan način koji do sad nije viđen - navodi se u saopštenju.

Iz Ženske parlamentarne mreže napominju da se politika odgovornosti i borbe za prevenciju nasilja prema ženama ogleda u 365 dana aktivizma za ravnopravnost žena i položaj dostojan majke, sestre, bake, supruge…

- Obaveštavamo javnost da je na adresu Ženske parlamentarne mreže stiglo na desetine zahteva narodnih poslanica i građana i građanki da se Narodnoj stranci suspenduje učešće u radu Ženske parlamentarne mreže. O istim ćemo se odrediti na prvom sledećem sastanku - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

Šta se desi organizmu kada se odreknemo HLEBA na mesec dana?