ODOBREN IZVEŠTAJ O BUDŽETU ZA 2022: Skupština Novog Sada - U prvih devet meseci utrošeno 22 milijarde dinara

Z. GRUMIĆ

25. 11. 2022. u 15:55

SKUPŠTINA grada Novog Sada usvojila je izveštaj o izvršenju gradskog budžeta u prvih devet meseci, prema kojem su prihodi u tom periodu iznosili 29,3 milijarde dinara, što je 75 odsto planiranog ukupnog obima ovogodišnje gradske kase od rekordnih 39 milijardi dinara.

ОДОБРЕН ИЗВЕШТАЈ О БУЏЕТУ ЗА 2022: Скупштина Новог Сада - У првих  девет месеци утрошено 22 милијарде динара

Z. Grumić

Posle nešto kraće rasprave o toj temi, u odnosu na one ranije, podršku izveštaju dala su 63 odbornika vladajuće koalicije koju predvodi SNS, dok je četvoro predstavnika iz opozicionih SRS i Nove DSS glasalo protiv, iznoseći prethodno primedbe, uglavnom povodom utroška budžetskog novca.

Od početka januara do kraja septembra utrošeno je ukupno 22 milijarde dinara ili 75 odsto planiranog za taj period odnosno 27 procenata od plana za celu godinu. Od tog iznosa su kapitalni rashodi dostigli 6,6 milijardi dok je na tekuću potrošnju otišlo preostale 15,4 milijarde dinara.

- Očekujemo da će rashodi u budžetu do kraja godine biti znatno veći kada budu realizovani planirani projekti, – izjavio je zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac naglasivši da je budžet Novog Sada stabilan i da ima konstantan rast, uprkos negativnim posledicama globalne krize.

Odbornik SPS-a Božidar Protić rekao je da će zbog efekata krize realizacija nekih planiranih projekata biti odgođena za bolja vremena i dodao da ipak Novosađani treba da budu zadovoljni jer je „urađen veliki posao, u skladu sa mogućnostima“.

Predstavnici opozicije su i ovog puta kritikovali gradsku vlast zbog, prema njihovoj oceni, preteranog i neopravdanog subvencionisanja javnih i javno-komunalnih preduzeća kao i zbog njihovog zaduživanja uzimanjem kredita, kako bi održali likvidnost.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju