PRIŠTINA U VELIKOM PROBLEMU: Šešelj otkrio šta Amerikanci smeraju na Balkanu

Novosti online

24. 11. 2022. u 17:50

PREDSEDNIK SRS dr Vojislav Šešelj izjavio je da srpski državni vrh mora da zadrži čvrst kurs koji je uspostavljen po pitanju Kosova i Metohije.

ПРИШТИНА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Шешељ открио шта Американци смерају на Балкану

Foto: N. Skenderija/ilustracija

Šešelj ističe da u ovom slučaju Zapad polaže ispit i mora da pokaže da li je za mir ili je za ratnu opciju.

- Moja su očekivanja da na zapadu nikome, a pogotovo Amerikancima, ne odgovara novi ratni sukob na Balkanu. Oni će moraći da nađu kompromisno rešenje koje nije na štetu Srba - kazao je predsednik SRS.

Predsednik SRS objašnjava da je Ramuš Haradinaj ključni američki čovek na Kosovu i Metohiji. Lider radikala je podsetio na izjavu Haradinaja da Albanci na Kosovu i Metohiji i nemaju spoljnu politiku, već im "spoljnu politiku" vodi Amerika.

- Ako je Americi zaista cilj da se sačuva mir, onda će ona zagrati na Haradinajevu kartu. Haradinaj ima mnogo više mozga nego Aljbin Kurti i ne mislim da bi odmah krenuo u avanturističke poteze. On bi strpljivo čekao američke instrukcije. Amerikanci smatraju da je nezavisnost tzv. Kosova definitivna stvar, pa im se ne žuri da Srbiju natera da prizna tzv. Kosovo. Oni bi hteli da sačuvaju bar privid dobrih odnosa sa Srbijom. Amerikanci imaju ambiciju da svoj uticaj zadrže na celom Balkanu i da privole Srbiju da se prikloni tom uticaju. Ako bi udarili žestoko i ponovili oružana dejstva instrumentalizacijom Albanaca, mislim da zaključuju da bi onda za sva vremena izgubili mogućnost sporazumevanja sa Srbijom - objasnio je Vojislav Šešelj.

(alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije