SRPKINJE ĆE BRANITI SVOJU DECU OD KURTIJA: Majke Kosmeta se okupljaju sutra u 15 časova

Novosti online

22. 11. 2022. u 14:10

SUTRA u 15 sati u Severnoj Mitrovici će biti održan skup kao odgovor žena sa severa Kosova na, kako kažu, "ugnjetavanje i zulum" koji svakodnevno trpe od strane vlasti u Prištini.

СРПКИЊЕ ЋЕ БРАНИТИ СВОЈУ ДЕЦУ ОД КУРТИЈА: Мајке Космета се окупљају сутра у 15 часова

Foto: Novosti

Održavanje ovog skupa najavila je Gordana Savić, načelnica službe za promociju zdravlja i naučnoistraživačku delatnost u Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici i istakla je da je narod zabrinut.

- Ne želimo da živimo u getu i da decu odgajamo u ovakvim uslovima. Želimo da se naša deca rađaju, da žive i da se školuju u slobodi i miru kao i sva druga deca ovog sveta. A mislim da to zaslužuju, da nisu drugačiji od ostale dece. Zato ćemo mi žene u sredu da se u Kosovskoj Mitrovici okupimo i da iskažemo nezadovoljstvo i našu veliku brigu, najpre zbog naše dece koja su rođena na ovoj svetoj zemlji i koja imaju pravo da nastave da žive ovde u slobodi i miru, za šta se svi mi borimo. Ne možemo da trpimo zulum, da nam Kurti uzima novac koji nam je potreban za odgajanje naše dece, da našoj deci oduzima parče hleba, ovo je zaista previše. Složićete se svi sa mnom. Zašto da našu decu na putu do škole presreću specijalci sa puškama? Samo zato što je naša zemlja jedina zemlja Srbija. Zato još jednom pozivam sve žene da se u sredu u Kosovskoj Mitrovici okupimo na velikom mitingu i da iskažemo naše nezadovoljstvo i brigu - istakla je ona na konferenciji za medije.

Savićeva je, inače, zaposlena u Kliničko-bolničkom centru 30 godina, a ona je najavila skup žena, jer je čitav svoj život provela u Severnoj Mitrovici i majka je studenta prve godine Medicinskog fakulteta u Severnoj Mitrovici.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati