PARANOJA U PRIŠTINI: Osmani napada Borelja i tvrdi da se priklonio Srbiji

Novosti online

21. 11. 2022. u 22:51

PREDSEDNICA tzv. Kosova Vjosa Osmani reagovala je nakon izjave visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku bezbednost Žozepa Borelja, optuživši ga za pristrasnost, prenosi Reporteri.

ПАРАНОЈА У ПРИШТИНИ: Османи напада Бореља и тврди да се приклонио Србији

Foto AP

Osmani je rekla da Borelj "poštuje osnovne principe neutralnosti", umesto da optužuje tzv. Kosovo, spomenuo bi Srbiji bilo koji od prekršenih briselskih sporazuma"

-Prvo pravilo svakog procesa medijacije je nepristrasnost. Ono što smo danas videli od gospodina Borelja je da je bio očigledno pristrasan, priklonio se agresoru i predstavljao potpuno iskrivljenu stvarnost. Da je Borelj poštovao osnovne principe neutralnosti, on bi Srbiji pomenuo bar neki od ovih prekršenih Briselskih sporazuma, umesto da optužuje tzv. Kosovo, napisala je Osmani.

Dodala je da tzv. Kosovo nikada neće odustati od jasnog cilja dugoročnog mira i stabilnosti, kao i reda i zakona na celoj svojoj teritoriji.

-Mir i stabilnost se ne mogu postići prilagođavanjem onima koji imaju hegemonističke ambicije. Ali, tzv. Kosovo nikada neće odustati od jasnog cilja dugoročnog mira i stabilnosti, kao i reda i zakona na celoj svojoj teritoriji.

kosovo-online.com

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a