NATO SE OGLASIO O SITUACIJI NA KOSOVU I METOHIJI

Novosti online

21. 11. 2022. u 21:49

GENERALNI sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da se eskalacija na Kosovu i Metohiji mora izbeći i da NATO/Kfor ostaje na oprezu.

НАТО СЕ ОГЛАСИО О СИТУАЦИЈИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Foto: Shutterstock

Stoltenberg je naveo da je razgovarao sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i da su razočarani što nije rešen spor u vezi sa registarskim tablicama.

- Sada je vreme za odgovornost i pragmatična rešenja. Eskalacija se mora izbeći. NATO/Kfor ostaje na oprezu - napisao je Stoltenberg na Tviteru.

EU danas je u razgovorima sa predstavnicima Beograda i Prištine iznela predlog koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio, a Aljbin Kurti nije, rekao je portparol EU Peter Stano, te ocenio da je u pitanju nepoštovanje međunarodnih obaveza, što se posebno odnosi na Prištinu.

Borelj je rekao da je EU predala predlog koji je mogao da spreči rizik eskalacije, koji je Vučić prihvatio, ali nije i Kurti.

On je istakao da od prištinske strane očekuje da odmah suspednuje dalje korake u vezi sa preregistracijom vozila na severu Kosova i Metohije, a od Srbije da suspenduje izdavanje novih tablica KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

TESLIN NAJBOLJI PRIJATELJ BIO ČUVENI AMERIKANAC: Srbin mu pomogao da reši važno životno pitanje