VUČIĆ O RAZGOVORIMA U BRISELU: Delegacija Srbije je po svaku cenu htela da sačuva mir, živote i stabilnost regiona

Novosti online

21. 11. 2022. u 19:24

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti po povratku sa razgova sa predstavnicima EU i prištinskih institucija u Briselu.

ВУЧИЋ О РАЗГОВОРИМА У БРИСЕЛУ: Делегација Србије је по сваку цену хтела да сачува мир, животе и стабилност региона

Foto Tanjug

- Ponosan sam na činjenicu što je delegacija Srbije došla u Brisel sa jasnom namerom i da razgovara i da se dogovara, da pristaje na kompromise, da ne traži dlaku u jajetu i da po svaku cenu sačuvamo mir, živote ljudi i stabilnost celog regiona. Ja se toga ne stidim - rekao je Vučić.

Kaže da su se predstavnici Srbije ponašali odgovorno jer smatra da nema majke koja bi želela da joj se dete vrati u kovčegu.

- Kompromis za nas nije loša reč - rekao je on i naveo da je Srbija dala sve od sebe i u više navrata prihvatala nove zahteve.

Predsednik kaže da je posle sat i po vremena znao da nema ništa od dogovora, imajući u vidu ponašanje prištinske strane.

On kaže da je potvrdio da Srbija nema problem sa "KS tablicama" i da je spremna da ih prihvati, imajući u vidu da su statusno neutralne. Tada je druga strana reagovala burno.

- Rekao sam da možemo da otvorimo sve teme, ali moramo da implementiramo ono što je već potpisano, što je na snazi. Kada to kažete, odjednom vidite svu suštinu problema. Oni pokušavaju da nam kažu da ćemo možda jednog dana dobiti ZSO, ali tek kad prihvatimo njihovu tzv. nezavisnost. Oni ne shvataju da je ZSO produkt Briselskog sporazuma i da to što su potpisale dve strane, uz potpis EU... Kako da im verujemo za bilo šta u budućnosti, ako nisu u stanju da poštuju ono što je potpisano u prošlosti? - rekao je Vučić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)