BERIŠA: Na severu tzv. Kosovo više ne postoji

Novosti onlajn

21. 11. 2022. u 14:52

POSLANIK Demokratske partije Kosova i bivši komandant OVK Hisen Beriša izjavio je da je na severu Kosova "prestao duh" kosovskog ustava i da je policija Euleksa koja patrolira tim delom vratila na snagu Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN.

БЕРИША: На северу тзв. Косово више не постоји

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Hisen Beriša

- Prva dužnost opozicije je da zaustavi vlast i izdaju kroz tzv. Plan u dva dela 'izaberi ili ostavi' jer nema šta da se uzme! Dakle, vratimo Kosovu teritoriju kao što ima mapu u zastavi ili promenimo zastavu, i napravimo je sa novom mapom, bez onih delova kojima ne upravljamo, tj. koji su izostavljeni iz državnih institucija, gubeći institucionalnu kontrolu na više od 17 odsto teritorije na severu zemlje, sa trendom širenja - naveo je Beriša na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, aktuelna kosovska vlast je dovela "treću republiku, a to je u stvari bankrot Republike Kosovo - nezavisne i suverene države u svim aspektima".

Beriša je naveo da Vlada Kosova nema mandat za izdaju. 

- Svako ko tvrdi da predstavlja Kosovo u pregovorima, mora da se pojavi u Skupštini Kosova pre odlaska i nakon povratka. Svaki pokušaj drugačijeg ponašanja je državna izdaja i protivustavni čin - rekao je Beriša.

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi Vihor 2024 na poligonu „Pešter“