MINISTAR VUČEVIĆ: Ne želimo eskalaciju sukoba, ali ne damo na naš narod

Novosti Onlajn

20. 11. 2022. u 11:51

MINISTAR odbrane Miloš Vučević izjavio je da je Vojska Srbije sposobna i spremna da odgovori na svaki zadatak i izvrši svaku naredbu vrhovnog komandanta predsednika Srbije Aleksandra Vučića, braneći svoj suverenitet i teritorijalni integritet, štiteći sve svoje građane i vodeći računa o bezbednosti Srba na Kosovu.

МИНИСТАР ВУЧЕВИЋ: Не желимо ескалацију сукоба, али не дамо на наш народ

Foto: Tanjug

- Naravno da niko ne želi sukobe ni ratove, ali Srbija je ozbiljna država i preduzima sve korake da može da odgovori na svaki izazov i potencijalni problem - rekao je Vučević u intervjuu za.

Povodom mogućnosti da Aljbin Kurti pošalje specijalce s dugim cevima na sever Kosova, Vučević je naveo da je do sada više puta dokazano da sa Kurtijem nikada ne možete biti načisto. 

- Vidite da na njega ni međunarodna zajednica, pre svega zemlje Kvinte, nema uticaj. Mi ne želimo eskalaciju sukoba, ali ne damo na naš narod - poručio je Vučević.

Na pitanje da li je ponedaljak dan D s obzirom na to da Kurti preti kaznama zbog tablica, Vučević je naveo da će Srbija i dalje činiti sve da pomogne svom narodu na Kosovu.

Foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

- I dalje ćemo činiti sve da pomognemo svom narodu jer ova Srbija nikada neće ostaviti svoj narod i neće dozvoliti nove zločinačke akcije poput 'Bljeska', 'Oluje' niti pogrom iz 2004. Mi smo uvek pokazivali da smo za nastavak dijaloga i rešavanje svih otvorenih pitanja za stolom i nastavićemo da insistiramo na smirivanju napetosti i tenzija i racionalnom pristupu rešavanju problema - kaže Vučević.

Prema njegovim rečima, bezbednosna situacija je izazovna i do napetosti je došlo isključivo jednostranim odlukama Prištine, nepriznavanjem srpskih registarskih tablica, neformiranjem ZSO, pokušajima stvaranja takozvane vojske Kosova, koja, prema Rezoluciji 1244, ne sme da postoji, pravljenjem kampova za specijalne jedinice u opštinama s većinskim srpskim stanovništvom.

- Mi pažljivo pratimo situaciju jer želimo da održimo mir i stabilnost iako razumemo kako se oseća naš narod koji živi na KiM i koliko im je teško - rekao je Vučević. 

(Kosovo online)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)