CIK LAŽNE DRŽAVE PRETI: "Overićemo rezultate izbora na severu bez obzira na odziv birača"

D. Z.

16. 11. 2022. u 21:17

CENTRALNA izborna komisija tzv. Kosova saopštila je danas da bez obzira na to da li će odziv birača na vanrednim izborima za četiri opštine na severu Kosova biti slab, vanredni parlamentarni izbori na severu Kosova i Metohije biće overeni.

ЦИК ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ ПРЕТИ: Оверићемо резултате избора на северу без обзира на одзив бирача

foto D.Z.

Naime, kako je saopštio CIK tzv. Kosova novi gradonačelnici mogu biti izabrani u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, kakvi god bili rezultati na izborima 18. decembra.

Prema podacima Centralne izborne komisije, čak ni broj overenih kandidata za učešće na izborima nije ograničen, a kao primer da na glasačkom listiću može da bude samo jedan kandidat za gradonačelnika određene opštine koji je kod Centralne izborne komisije overen za učešće na izborima, portparol CIK-a Valjmir Eljezi, naveo je poslednje lokalne izbore 2021. godine kada je za gradonačelnika opštine Ranilug postojao samo jedan kandidat.

Inače, posle ostavki četiri gradonačelnika iz redova srpske zajednice u četiri severne opštine, predsednica tzv Kosova Vjosa Osmani raspisala je za 18. decembar vanredne izbore za Severnu Mitrovicu, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan.Međutim, Srpska lista saopštila je juče da neće učestvovati na ovim izborima i podsetila da 95 odsto građana podržava ovu listu.

Raspisivanje izbora od strane Prištine za četiri opštine na severu predstavnici Srba sa ovog područja smatraju novim jednostranim potezom Prištine i stvaranjem dodatne nestabilnosti na ovom području.

Gradonačelnici četiri opštine na severu koje su funkcionisale po kosovskom sistemu podneli su ostavke zbog nastavka terora prištinskih privremenih institucija prema Srbima na severu, pre svega odluke o preregistraciji registarskih tablica sa oznaka srpskih gradova na KiM, nelegalne izgradnje baza kosovske policije na ovom području i maltretiranja stanovništva od strane specijalne kosovske policije Rosu.Ostvake na radna mesta u kosovskim institucijama podneli su i Srbi u kosovskoj policiji, pravosuđu, carini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili