"VUČIĆ NIJE OSTAVIO AUSTRIJU NA CEDILU!" Nehamer se zahvalio predsedniku Srbije - Srbija je ozbiljno shvatila brige Austrije

Novosti Onlajn

16. 11. 2022. u 16:51

AUSTRIJSKI kancelar Karl Nehamer obraćajući se nakon Drugog trilateralnog samita Mađarske, Srbije i Austrije zahvalio se predsedniku Vučiću jer se založio da azilanstki turizam bude okončan.

ВУЧИЋ НИЈЕ ОСТАВИО АУСТРИЈУ НА ЦЕДИЛУ! Нехамер се захвалио председнику Србије - Србија је озбиљно схватила бриге Аустрије

Foto: Printskrin

Nehamer se najpre zahvalio predsedniku Vučiću na gostoprimstvu i saradnji.

- Austrija, Mađarska i Srbija su osnovale partnerstvo kada je reč o borbi protiv nelegalnih migranata i organizovanog kriminala - rekao je Nehamer. 

Istakao je da su pojedinačne države EU sada primorane da pronalaze nove vidove saradnje van onih koji već postoje u EU, jer ono što Evropa trenutno primenjuje nije dovoljno. 

- Želim da se zahvalim Srbiji i Vučiću na tome što se založio da azilanstki turizam bude okončan. Vučić je ozbiljno shvatio brige Austrije, nije ostavio Austriju na cedili, i to je zaista veoma važno i meni kao kancelaru i Austrijancima - istakao je Nehamer. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (85)

SPEKTAKL IZNAD PEŠTERA: Pogledajte - Dejstvuju helikopteri Mi-35 i Mi-17 (VIDEO)