MALI OBRADOVIĆU: Kakva su poskupljenja kad ih gledate sa Dedinja, iz stana koji Vam plaća Skupština Srbije?!

Novosti online

07. 11. 2022. u 14:10

MINISTAR finansija Siniša Mali odgovarajući na napade poslanika Boška Obradovića upitao ga je kako izgledaju poskupljenja sa Dedinja, iz stana koji mu plaća Skupština Srbije.

МАЛИ ОБРАДОВИЋУ: Каква су поскупљења кад их гледате са Дедиња, из стана који Вам плаћа Скупштина Србије?!

Foto: Instagram/Siniša Mali/Printskrin

- Opasne su te izjave koje smo čuli kada kažete daćete svima povećanja. A niko nikada nije pomenuo odakle - rekao je Mali i dodao:

- Koliko se sećam, Vi ste i dalje u stanu na Dedinji i Skupština Srbije i dalje plaća taj stan. Ne znam kako ta poskupljenja izgledaju sa Dedinja. Građani Srbije plaćaju rentu za taj njegov stan - rekao je Mali.

Inače, članovi Administrativnog odbora, na sednici 12. septembra, doneli su rešenje za Obradovića o utvrđivanju prava na mesečnu naknadu na ime zakupa stana u Beogradu u iznosu od 35.000 dinara, počev od 1. septembra.

Uz to, doneto je i rešenje o isplati prava na naknadu za odvojeni život od porodice, takođe od 1. septembra, za šta je Obradović podneo zahtev. Poslanici koji ne žive u Beogradu imaju pravo da podnesu zahtev za "kiriju", a dobija se 40 odsto prosečne zarade po zaposlenom u privredi Srbije.

Podsetimo, u Skupštini Srbije u toku je sednica, a na sednici se među tačkama dnevnog reda nalazi i usvajanje rebalansa budžeta.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a