MINISTAR VUČEVIĆ OTKRIO: Dronovi koji su posmatrali vojsku došli su sa juga KiM, a ne sa severa

Novosti online

05. 11. 2022. u 12:07

DRON koji je Vojska Srbije oborila u rejonu Kopaonika, pošto je nadletao vojne objekte, doleteo je sa juga Kosova i Metohije, rekao je ministar odbrane Miloš Vučević.

МИНИСТАР ВУЧЕВИЋ ОТКРИО: Дронови који су посматрали војску дошли су са југа КиМ, а не са севера

Foto Ž. Knežević

Dronova je prethodnih dana bilo više nego što je uobičajeno i zabrinjavajuće je to što su se kretali oko vojnih objekata i tamo gde je vojska, rekao je Vučević gostujući na TV Prva.

Upitan čiji je dron koji je onesposobljen u okolini Raške, ministar odbrane je rekao da to ne može da kaže, ali da nije došao sa severa Kosova već sa juga.

Vučević je istakao da je predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić odmah potpisao neophodne akte da Vojska Srbije može da reaguje i da će ona dejstvovati kada god bude ugrožena bezbednost zemlje.

Upitan na šta se Srbija sprema i šta znače manevri koji su bili u četvrtak, rekao je da su vojne vežbe, pa i ona na Pasuljanskim livadama, bile davno planirane i da ih je bilo po celoj Srbiji.

- Vojska se sprema da bude na visini zadatka, da ispuni naredbe vrhovnog komandanta i da čuva Srbiju - istakao je Vučević.

Dodao je da Srbije ne želi ratove, već da je za razgovore ali da je spremna za sve opcije, te da će rukovodstvo Srbije i vojska učiniti sve da do rata ne dođe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili