SUĐENJE TERORISTIMA OVK: Predmet pred sudskim većem do kraja godine

Novosti Onlajn

04. 11. 2022. u 21:07

PREDMET protiv bivših lidera terorističke OVK-a za ratne zločine biće iznesen pred sudsko veće u Hagu do kraja godine, najavio je pretpretresni sudija Nikolas Giju.

СУЂЕЊЕ ТЕРОРИСТИМА ОВК: Предмет пред судским већем до краја године

Hašim Tači, Foto AP

Na današnjoj sjednici Specijalizovanih veća u Hagu bilo je reč o napretku suđenja protiv bivših lidera terorističke OVK-a Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija.

- Nameravam da predmet iznesem pred sudsko veće pre kraja godine. Nameravam da odlučujem o zahtevima koji su mi do sada stavljeni na preispitivanje, ali ne i o zahtevima koji nisu hitni a koje će stranke podnositi od danas do donošenja presude, kako se postupak ne bi odugovlačio - rekao je Giju.

U raspravi putem video-linka advokati su tražili da im sudija Giju dostavi adrese svedoka na koje su izmešteni, ali je pretpretresni sudija taj zahtev odbio uz brazloženje da nije hitan.

Bivši lideri terorističke OVK-a terete se za ratne zločine, a optužnica je potvrđena 26. oktobra 2020. godine.

Madiji na albanskom keziku u Prištini su, pozivajući se na advokate koji zastupaju Tačija preneli da će svedoci njegove odbrane biti bivši komandant NATO snaga za Evropu Vesli Klark, bivši šef UNMIK-a Bernar Kušner i bivši šef posmatračke misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijam Voker.

(Srna)

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a