SKANDALOZNA IZJAVA ALJBINA KURTIJA: Traži oslobađanje krvavih komandanata terorističke OVK

Novosti online

23. 10. 2022. u 18:06 >> 18:31

PREMIJER tzv. Kosova izjavio je da su optužbe za ratne zločine protiv nekadašnjih lidera terorista tzv. OVK neosnovane i dodao da želi da oni budu oslobođeni tih optužbi u Specijalnom sudu u Hagu.

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА АЉБИНА КУРТИЈА: Тражи ослобађање крвавих команданата терористичке ОВК

Pripadnici OVK / Foto EPA

Kurti je naveo da su procese u Specijalnom sudu nepravedno nametnuli "kratkovidi političari".

On je u govoru na 49. sastanku Generalnog saveta Pokreta samoopredeljenje, posebnu pažnju posvetio Redžepu Seljimu, koji je uz Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i Jakupa Krasnićija, optužen za ratne zločine u Specijalnom sudu u Hagu. 

- Na Redžepa Seljimima, našeg aktivistu, zamenika, generala (tzv.) OVK, koji je bio član predsedništva i predsednik poslaničke grupe, veoma smo ponosni. Siguran da će uskoro da bude sa nama, želimo da bude oslobođen tih neosnovanih optužbi koje su iznete na njegov i na račun drugih - rekao je Kurti. 

On je naveo da je teroristička OVK pravedna i da će izaći čista iz, prema njegovim rečima, nepravedno nametnutih suđenja. 

- OVK je bila i jeste u pravu, stoga će izaći čista čak i od suđenja koje su nepravedno nametnuli političari kojima je nedostajalo dalekovidosti - rekao je Kurti. 

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: PATROLA "NOVOSTI" - Naši reporteri u smeni sa pripadnicima helikopterske jedinice MUP Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)