POKAZATI POLITIČKU VOLJU ZA OBRAČUN SA SILOVATELJIMA Vučić: Verujem da će rezultat biti dobar, važno je da se i građanima svidi

Tanjug

21. 10. 2022. u 17:15

PREDASEDNIK Srbije Aleksandar Vučić smatra da je važno pokazati političku i pravnu volju da se država obračuna oštrijim kaznama sa silovateljima i onima koji čine nasilje u porodici.

ПОКАЗАТИ ПОЛИТИЧКУ ВОЉУ ЗА ОБРАЧУН СА СИЛОВАТЕЉИМА Вучић: Верујем да ће резултат бити добар, важно је да се и грађанима свиди

Foto: Prinskrin/Jutjub

Vučić je to rekao u Leskovcu, odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje da će Vlada prihvatiti njegovu inicijativu za promenu Krivičnog zakona koja podrazumeva uvećane zatvorske kazne za silovatelje, zatim obljubu nad detetom, obljubu nad nemoćnim licem, nedozvoljene polne radnje, nasilje u porodici i obljubu zloupotrebom položaja.

Kako kaže, reakciju Vlade ćemo moći da vidimo kada bude formirana što je, prema njegovim rečima, već sledeće nedelje.

"Videćemo kada se formira Vlada i kada donese odluku. Neka oni to urede, pravno mogu da urede, a mislim da je važno da se pokaže politička i pravna volja države da se obračuna još oštrijim, drakonskim kaznama i prema silovateljima i prema onima koji čine nasilje u porodici, pogotovu nad ženama i decom", kazao je Vučić.

Predsednik ističe da je to važno jer ako, kako kaže, ne možemo nekoga da naučimo, nekoga da vaspitamo, onda morate da pribegnete kazni.

"Verujem da će rezultat biti dobar i pozitivan, mislim da je to važno i vidim i da se građanima sviđa, ali da sačekamo Vladu da oni reaguju na to. Već sledeće nedelje ćemo videti njihovu reakciju", naveo je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024