U ČEŠKOJ GREJANJE POSKUPELO 100 ODSTO: Novinar Miloš Teodorović o situaciji u Evropi nakon uvođenja sankcija Rusima

Novosti online

06. 10. 2022. u 20:22

MILOŠ Teodorović, novinar Radija Slobodna Evropa, govorio je o teškoj situaciji u kojoj su se našle evropske zemlje nakon uvođenja sankcija Rusiji.

У ЧЕШКОЈ ГРЕЈАЊЕ ПОСКУПЕЛО 100 ОДСТО: Новинар Милош Теодоровић о ситуацији у Европи након увођења санкција Русима

Foto: Tviter/@LaziDetektor

- Ja sam u Pragu i ovde je grejanje poskupelo 100% u poslednjih nekoliko meseci a premijer Italije Mario Dragi je nedavno izjavio: "Odlučite, hoćete li klima uređaje ili rat!" - rekao je Teodorović.

Predsednik Vučić je upravo danas iz Praga zapitao da li su pojedini neodgovorni mediji i političari svesni šta bi se desilo šta bi se desilo kada bi Srbija uvela sankcije Rusiji, pa više ne bismo dobijali potrebne količine gasa.

- Niko sebi ne postavlja to pitanje, osim kako da napadaju Aleksandra Vučića. Jedni će da se prave da nam pitanje sankcija Rusiji ne stoji kao damoklov mač nad glavom, a drugi se prave nevešti. Svaka takva odluka je veoma teška, i iz moralnih razloga, mi smo preživeli sankcije, a i znate kakve probleme imamo sa teritorijalnim integritetom. Čega se niko u Evropi ne seća, a puna su im usta teritorijalnog integriteta drugih zemalja - rekao je Vučić.

On kaže da je Srbija izdržala pritiske spolja i pored svega što su radili neodgovorni mediji i političari.

- Naučili smo da trpimo pritiske, ali nikada nećemo dovesti Srbiju u opasnost, već ćemo gledati da naša zemlja opstane i ostane, i da razmišljamo o prosperitetu, što je gotovo nemoguće u ovakvim uslovima - kazao je predsednik.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije