VUČIĆ SUTRA RAZGOVARA SA MAKRONOM I ŠOLCOM: Predsednik Srbije na trilateralnom sastanku sa liderima Francuske i Nemačke

Tanjug

05. 10. 2022. u 20:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić imaće sutra u Pragu trilateralni sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, a tema će, između ostalog biti, Kosovo, potvrđeno je u Predsedništvu Srbije.

ВУЧИЋ СУТРА РАЗГОВАРА СА МАКРОНОМ И ШОЛЦОМ: Председник Србије на трилатералном састанку са лидерима Француске и Немачке

Foto D. Milovanović

Na sastanku će biti reči i o evrointegracijama, kao i o sankcijama Rusiji i strateškom pozicioniranju Srbije prema ratu u Ukrajini.

Predsednik Srbije sutra će učestvovati na Samitu u Pragu na kojem će se razgovarati o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice kao platforme za dijalog postojećih članica Evropske unije i onih država koje tome teže.

Tokom Samita, predsednik Vučić učestvovaće i na Okruglom stolu o energetici, ekonomiji i klimatskim pitanjima, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Kako je saopšteno, planiran je i niz susreta predsednika Srbije sa zvaničnicima, među kojima su predsednik Francuske Emanuel Makron, kancelar Nemačke Olaf Šolc, predsednik Češke Miloš Zeman, predsednik Vlade Španije Pedro Sančez i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (92)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni