RAMPA ZA LAŽNU DRŽAVU: Završen sastanak u Savetu Evrope, od zahteva nema ništa

Tanjug

05. 10. 2022. u 13:24

U SAVETU Evrope završena je diskusija o zahtevu tzv. Kosova za prijem u ovu organizaciju bez zaključka o preciznom datumu stavljanja na agendu SE o ponovnoj raspravi, rekla je za Tanjug šefica misije Srbije pri Savetu Evrope Aleksandra Đurović.

РАМПА ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: Завршен састанак у Савету Европе, од захтева нема ништа

Foto: arhiva Novosti

- Ishod sastanka je da još nije doneta odluka o otpočinjanju procedure i da ćemo se tom pitanju vratiti na nekom od narednih sastanaka - rekla je Đurović.

Polovinom maja u Strazbur je stigao zvaničan zahtev za prijem takozvanog Kosova u Savet Evrope. O tome je danas raspravljao Komitet ministara Saveta Evrope.

Procedura predviđa da ako Komitet ministara, koji čine šefovi diplomatija 46 država članica, prihvati da se o zahtevu Prištine raspravlja na nekom od narednih sastanaka, izjašnjava se Parlamentarna skupština Saveta Evrope.

Finalna odluka biće ponovo vraćena Komitetu ministara.

U oba slučaja potrebna je dvotrećinska većina.

Procedura prijema može trajati do godinu dana, nekad i više.

BONUS VIDEO: U ČAST SRBIJI: Pogledajte video sa Tajms skvera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREDSEDNIK VUČIĆ NA POLIGONU PEŠTER: U toku velika vojna vežba Vihor 2024 (VIDEO)