PALMA: NEKI SE GURAJU U VLADU, A NISU NI ZA MAGACIN

Novosti online

02. 10. 2022. u 13:25

LIDER stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma odgovarajući na pitanja novinara u Egiptu, gde je predvodio našu delegaciju tokom višednevne posete toj zemlji, poručio je da je jedina preporuka za mesto ministra izveštaj o radu.

ПАЛМА: НЕКИ СЕ ГУРАЈУ У ВЛАДУ, А НИСУ НИ ЗА МАГАЦИН

Novosti

- Vidim u poslednje vreme da ima nekih koji se svakog dana preporučuju da budu ministri. Takvi mogu da budu direktori magacinskih prostora, a magacin prazan ili da budu visoki šusteri za niske štikle. Jedina preporuka je izveštaj o radu. Ko je radio dobro ok, ko nije aufiderzen i to je moj lični stav - izjavio je Marković.


On je predstavnicima medija "podneo izvestaš" o dometima sastanaka koje je imao sa egipatskim zvaničnicima.

- Kao prvo primio nas je najvažniji čovek  ovog dela Egipta guverner Južnog Sinaja general Haled Fuda. Sa njim smo dogovorili početak ekonomske saradnje. Guverner Fuda mi je rekao "gospodine Palma danas je praznik za Arapsku Republiku Egipat, ovo je vaša zemlja" i poklonio mi ključ od Šarm El Šeika, a to znači za Srbiju su vrata širom otvorena  jer to nije ključ za mene to je ključ za srpske privrednike. U Egipat dolazi veliki broj srpskih turista i moja poruka je da Srbi idu na more tamo gde nas vole, a to su Grčka koja je za nas letnja destinacija, a Egipat tokom jeseni i zime. Na sastanku srpskih i egipatskih privrednika počeli su razgovori o uvozu ulja, alu i pvc stolarije i poljoprivrednih proizvoda. Otvorili smo vrata za izvoz naših poljoprivrednih proizvoda u ovaj deo sveta. A kada izvezete u Egipat to znači da su vam otvorena vrata u celoj Africi jer Egipat ima potpisane ugovore o slobodnoj trgovini sa svim afričkim državama, a to znači sa smo otvorili tržište od milijardu i po ljudi - rekao je Marković i dodao da egipatski investitori hoće da ulažu u zdravstveni turizam u Srbiji.

Novosti

 

Takođe, naveo je on, jedan od najbogatijih Egipćana, vlasnik više lanaca hotela, među kojima je i čuveni Rixos, Naser Abdullatif doći će u Srbiju kako bi razmotrio gradnju jednog hotela.


BONUS VIDEO: SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024