VUČIĆEVA DIREKTNA PORUKA NEMAČKOM DIPLOMATI: "Gospodine Saracin, neće biti ni nezavisnog Kosova onako kako planirate"

Novosti online

01. 10. 2022. u 13:47

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je odgovorio specijalnom predstavniku nemačke vlade za zapadni Balkan Manuelu Saracinu, koji je rekao da neće "dozvoliti stvaranje Republike Srpske na Kosovu."

ВУЧИЋЕВА ДИРЕКТНА ПОРУКА НЕМАЧКОМ ДИПЛОМАТИ: Господине Сарацин, неће бити ни независног Косова онако како планирате

Foto: Z. Jovanović/Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je u obraćanju građanima iz Sofije, gde je prisustvovao ceremoniji puštanja u rad interkonektora između Bugarske i Grčke, rekao da je to vrlo interesantna izjava.

- Nisam znao da o tome odlučuju Nemci, ja sam mislio da se o tome dogovaraju Srbi i Albanci. Ja njemu samo da poručim jedno, uz svo poštovanje: "Gospodine Saracin, neće biti ni nezavisnog Kosova onako kako planirate. Shvatio sam vašu poruku, nadam se i da ste vi razumeli moju poruku" - zaključio je predsednik Vučić.

Saracin je rekao da tzv. Kosovo ne treba da se plaši rasprave o ZSO, i da stvaranje nove Republike Srpske na Kosovu neće biti prihvaćeno.

- S druge strane, takođe je jasno da je najgori scenario ponekad pogrešan. To bi moglo biti stvaranje nove Republike Srpske, što nikome nije u interesu. Nećemo prihvatiti takav rezultat - naglasio je Saracin.

BONUS VIDEO: SEĆANJE - Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (160)

ĆERKA VODITELJKE IVONE PANTELIĆ: Preslikana majka - pružila joj najveću podršku tokom teške bolesti