VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVE NOVIH AMBASADORA: Predsednik se sastao sa novim diplomatskim predstavnicima Austrije, Belgije, Kuvajta i Nemačke

Novosti online

26. 09. 2022. u 11:33

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Austrije i Belgije.

ВУЧИЋ ПРИМИО АКРЕДИТИВЕ НОВИХ АМБАСАДОРА: Председник се састао са новим дипломатским представницима Аустрије, Белгије, Кувајта и Немачке

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik se prvo sastao sa novim ambasadorom Austrije Kristijanom Ebnerom, kome je poželeo dobrodošlicu, i izrazio uverenje da će se tokom njegovog mandata nastaviti uspešna sveobuhvatna saradnja između dve zemlje, kao i učvršćivanje bliskih i prijateljskih odnosa.

- Istakao sam da je i sastanak sa kancelarom Karlom Nehamerom na Generalnoj skupštini UN još jednom potvrdio da intenzitet naših susreta pruža doprinos nastavku evropskom putu Srbije i očuvanju stabilnosti regiona, kao i obostranu nameru da proširimo saradnju u oblastima od značaja za obe zemlje - piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije.

Predsednik je potom razgovarao sa novom ambasadorkom Belgije Kati Bugenhout, sa kojom je pričao o jačanju bilateralnih odnosa i potencijalima za njihovo dalje razvijanje, posebno u oblasti ekonomije, pošto veliki broj belgijskih kompanija uspešno posluje u Srbiji.

- Ponovio sam da očekujemo podršku Belgije za put Srbije u EU i očuvanje mira i stabilnosti u regionu - piše na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Vučić je primio akreditivna pisma i ambasadora novoimenovanog ambasadora Države Kuvajt Faiza Medžbela el Muteirija.

- Uz srdačnu dobrodošlicu ambasadoru El Muteiriju i najbolje želje za uspešan rad u Beogradu, istakao sam zainteresovanost Srbije za intenziviranje političkog dijaloga, ali i za sveukupno unapređenje ekonomske i saradnje na svim poljima, posebno u poljoprivredi, energetici i u oblasti turizma. Srbija ima dugu tradiciju prijateljskih odnosa sa Kuvajtom i u tom duhu ćemo sledeće godine i obeležiti šezdesetogodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, dok ćemo već sada zajednički ubrzano da radimo na projektima od obostranog interesa - piše na Instagram nalogu predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je primio i novu ambasadorku Savezne Republike Nemačke Anke Konrad.

- U razgovoru sa ambasadorkom Konrad, poželeo sam joj dobrodošlicu u Srbiju i uspeh u radu, kako bismo zajedno nastavili odličan posao na daljem razvoju bilateralnih odnosa i dodatnom intenziviranju ekonomske saradnje. Istakao sam da je Nemačka vodeći privredni partner Srbije. Ambasadorka Konrad je rekla da je Srbija važan partner Nemačke, kao i to da očekuje da Srbija uvede sankcije Rusiji - piše na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (122)

MLATI ČOVEK PRAZNU SLAMU I NE PRESTAJE Brnabićeva odgovorila Georgievu: Retko kad sam videla da neko toliko uživa u uzaludnosti (FOTO)