OGLASILA SE I SRPSKA LISTA: "Naši gradonačelnici nisu odobrili ovo brutalno kršenje sporazuma i ugrožavanje mira na ovim prostorima"

Novosti onlajn

25. 09. 2022. u 20:28

NEČEGALNI upad pripadnika Bezbednosnih snaga Kosova na teritoriju opštine Zubin Potok je grubo kršenje sporazuma iz 2013. godine čiji je garant NATO, a kojim se garantuje da nikakve naoružane formacije Prištine ne mogu upadati u srpske opštine na severu bez odobrenja gradonačelnika ovih opština i komandanta KFOR, navedeno je u saopštenju Srpske liste, povodom upada snaga KBS na teritoriju Zubinog Potoka.

ОГЛАСИЛА СЕ И СРПСКА ЛИСТА: Наши градоначелници нису одобрили ово брутално кршење споразума и угрожавање мира на овим просторима

Arhiva Novosti

"Srpska lista odgovorno tvrdi da naši gradonačelnici nisu odobrili ovo brutalno kršenje sporazuma i ugrožavanje mira na ovim prostorima, te zahtevamo hitnu i odlučnu reakciju komande KFOR na ovu provokaciju.

Iz Srpske liste ističu da u trenutku kada Priština nastoji da militarizacijom severa i zveckanjem oružjem okupira opštine na severu, ovakvi incidenti su nedopustivi i zahtevaju reakciju svih koji su odgovorni za sigurno i bezbedno okruženje svih građana, a pre svega KFOR, EULEKS i UNMIK".

Očigledno da Aljbin Kurti u trenutku kada njegov plan o registraciji ne prolazi među Srbima, pokušava da zastraši mirne i čestite srpske građane u opštinama na severu i podizanjem tenzija skrene pažnju javnosti sa gorućih problema koji se gomilaju u Prištini, ističu iz Srpske liste. 

"Još jednom pozivamo nadležne da preventivmo deluju, a Kurtija upozore da se ovakvo ponašanje neće tolerisati. Neodgovorno ponašanje u ovim trenucima zarad sticanja jeftinih političkih poena je odlika nesposobnih političara i manipulatora kakvi se trenutno nalaze na čelu institucija u Prištini", navodi se u saopštenju Srpske liste

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024