ŠEŠELJ SERVIRA JAK UDARAC HAŠKIM TUŽIOCIMA: Sad ću ponovo da ih rasturim, a sa mnom ide i Vjerica Radeta

S. R.

25. 09. 2022. u 13:52

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj izjavio je za "Novosti" da će se pojaviti na saslušanju pred haškim istražiteljima i tužiocem Matijasom Markuzenom u utorak, 27. septembra u devet časova u u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici.

ШЕШЕЉ СЕРВИРА ЈАК УДАРАЦ ХАШКИМ ТУЖИОЦИМА: Сад ћу поново да их растурим, а са мном иде и Вјерица Радета

Foto: N. Skenderija

- Ja sam ih već jednom rasturio, pa ću ih rasturiti ponovo. Meni je zadovoljstvo da se pojavim tamo - kazao je lider radikala.

Predsednik SRS nam kaže da sa njim idu i njegov advokat Milan Terzić sa svojom pomoćnicom, ali i njegov pravni savetnik i šef tima odbrane Vjerica Radeta, koju Mehanizam u Hagu traži zbog navodnog nepoštovanja suda.

Foto: A.Stanković

Lider radikala ističe da je u svojim knjigama objavio izjave nekada zaštićenih svedoka i razne druge sudske dokumente kako bi ih sačuvao za istoriju, a nijedan svedok u njegovom procesu nije ugožen na bilo koji način.

- Niko nije povređen, a kamoli ubijen kao što su to radili u Haradinajevom slučaju - kazao je predsednik SRS i dodao da je važno da se u javnosti zna ko je lažno svedočio. Podseća i da je za mnoge lažne svedoke tražio da budu krivično gonjeni, ali Hag to nije radio čak ni u slučajevima kada bi ustanovio da su svedoci govorili neistine.

Šešelj će, zbog navodnog kršenja pravilnika Haškog tribunala u pogledu zaštite identiteta zaštićenih svedoka i poverljive dokumentacije, biti saslušan u Specijalnom sudu za ratne zločine u Ustaničkoj ulici broj 29.

Osim Šešelja, haški istražitelji žele da saslušaju još sedam bivših i sadašnjih članova tima za njegovu odbranu, a to su: Ljiljana Mihajlović, Ognjen Mihajlović, Miljan Damjanović, Marina Ristić, Nemanja Šarović, Marina Raguš i Miroljub Ignjatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

VUČIĆ O IZJAVAMA KONAKOVIĆA: Misle da imaju moralno pravo da nam drže pridike