REAKCIJE NA SRAMNU IZJAVU MILANOVIĆA: Oglasila se premijerka i ministar Vulin

Novosti onlajn

24. 09. 2022. u 17:50

"ZATO što je hrvatska politika prema Srbima mešavina kompleksa i loših namera, između hrvatske levice i desnice nema nikakve razlike kada je u pitanju odnos prema Srbiji i srpskim žrtvama", naveo je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagujući na poslednje navode hrvatskog predsednika Zorana Milanovića u .

РЕАКЦИЈЕ НА СРАМНУ ИЗЈАВУ МИЛАНОВИЋА: Огласила се премијерка и министар Вулин

Foto: Tanjug/Profimedia/MUP

- Kada se Milanović pred veteranima hvalio bliskim rođacima pripadnicima ustaškog pokreta, bio je iskren, baš kao što iskreno mrzi i Vučića i Srbiju. Reći da je "to sa pobijenom srpskom decom, postalo nepodnošljivo gadljivo", može da kaže samo ustaša. Dok Vučić vodi Srbiju, nećemo prestati da tražimo pravdu za našu pobijenu decu, nama su ona vredna istine i pravde, a ustaše neka nastave da prete blokiranjem ulaska Srbije u Evropsku uniju i neka se drže svog obećanja, da bar jednom urade nešto dobro za Srbiju. Evropska unija u kojoj odlučuju ustaše nije mesto za Srbiju - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, reagujući na sramne navode predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da je Vučićevo pominjanje pobijene srpske dece na Petrovačkoj cesti od strane hrvatskih pilota postalo "nepodnošljivo gadljivo".

Reagovala i premijerka Brnabić

Na sramnu izjavu Zorana Milanovića reagovala je i premijerka Srbije Ana Brnabić. 

- Milanoviću je spominjanje ubistva dece gadljivo, ali ubijanje nije. Čovek ozbiljno istančanog ukusa. Vidite, nama je ubijanje dece gadno i neoprostivo. Nećemo stati, tražićemo pravdu za tu decu zauvek. I pravda će biti zadovoljena, koliko god to vama bilo gadno i na smetnji - napisala je premijerka na svom Tviter profilu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega