GORAN VESIĆ: "Vučić pokazao hrabrost pred Ujedinjenim nacijama"

Novosti online

23. 09. 2022. u 13:53

POSLANIK, član Predsedništva SNS-a Goran Vesić izjavio je da je govor predsednika Srbije pred Generalnom skupštinom UN u Njujorku bio državnički, a da je Aleksandar Vučić pokazao da je jedan od retkih lidera koji ima hrabrosti da kaže kako zapravo stoje stvari u svetu.

ГОРАН ВЕСИЋ: Вучић показао храброст пред Уједињеним нацијама

Foto: P. Mitić

- Da nam je neko rekao pre dve godine da će se svet suočavati i sa ovakvim izazovima, vi biste rekli da živimo u 21. veku i da je nemoguće da pričamo o nedostatku energenata ili o nedostatku hrane. A to se danas dešava - istakao je Vesić.

On je ukazao da je Vučić, kada je govorio o očuvanju teritorijalnog integriteta, pomenuo da je mnogo lidera pre njega reklo da je rat u Ukrajini prvi rat u Evropi posle Drugog svetskog rata, što nije tačno, jer se prvi rat u Evropi dogodio 1999. godine kada je NATO izvršio agresiju nad tadašnjom SRJ.

Svet ignoriše tu činjenicu i zato je važno što je Vučić govorio o tome, rekao je Vesić za TV Prva, a navodi se u saopštenju.

Kako je rekao, predsednik veoma jasno govori o tome da je 1999. godine bio ugrožen teritorijalni integritet Srbije, a posle toga doneta Rezolucija 12 44, ali je i dalje nastavljeno ugrožavanje teritorijalnog integriteta Srbije, što je dovelo do toga da deo zemalja prizna samoproglašenu nezavisnost KiM i ugrozi direktno teritorijalni integritet Srbije, kao što je danas Ukrajine.

Dodao je da je i sam Vučić rekao sa kakvim se pritiscima suočava i na sednici Generalne skupštine UN, oko uvođenja sankcija Rusiji i pritiscima oko KiM, koji su neprestani i samo će se povećavati, kako se bude razvijao rat u Ukrajini.

Zato je najvažnije što Srbija vodi srpsku politiku, što je, kaže, i bila glavna poruka u obraćanju predsednika Vučića - da Srbija sedi na srpskoj stolici.

- Naš interes nije da učestvujemo u ratu, ali naš interes nije ni da se sukobljavamo sa svetom. Zato predsednik Vučić vodi veoma odgovornu politiku. Srbija je deo Evrope, Srbija deli sudbinu Evrope, mi se nalazimo na putu ka EU, mi jesmo vojno neutralni, ali nismo politički neutralni i to je put koji nas čeka i neće biti lako da ostanemo svoji na tom putu, ali do sada uspevamo - rekao je Vesić.

Dodao je da je svetla tačka u budućnosti ekonomski razvoj Srbije.


BONUS VIDEO: OD MILUNKE SAVIĆ, DO VANBRAČNOG SINA KNEZA MIHAILA: Vesić predstavio novu “Knjigu o Beogradu 2"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)