PODRŠKA ORGANIZATORIMA TRADICIONALNIH MANIFESTACIJA U VOJVODINI: Podizanje kapaciteta seoskih sredina

Z. GRUMIĆ

21. 09. 2022. u 15:27

POKRAJINSKI sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore predstavnicima udruženja u Vojvodini, koja su ostvarila pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za održavanje tradicionalnih manifestacija.

ПОДРШКА ОРГАНИЗАТОРИМА ТРАДИЦИОНАЛНИХ МАНИФЕСТАЦИЈА У ВОЈВОДИНИ: Подизање капацитета сеоских средина

Pres služba Pokrajinske vlade

Božić je tom prilikom istakao da se sufinansiranjem tradicionalnih manifestacija promovišu i podižu kapaciteti seoskih sredina i poljoprivrednici bolje povezuju radi proširenja tržišta domaćih proizvoda.

- Za sredstva na ovom konkursu prijavilo se ukupno 131 uduženje, od kojih je 106 imalo ispravne prijave. Njihovi predstavnici su danas potpisali ugovore. Ukupan ovogodišnji iznos budžeta za ovu namenu je 10 miliona dinara a maksimalan iznos po prijavi je milion dinara – napomenuo je Božić i dodao da je vrednost ukupne investicije 42 miliona dinara.

Od toga pokrajinski sekretarijat subvencioniše do 80 odsto troškova prihvatljive investicije.

Božić je poručio da će sekretarijat i u narednoj godini nastaviti podršku i pozvao predstavnike udruženja da redovno prate konkurse.

On je podsetio i da je od 2016. godine do sada Sekretarijat putem ovog konkursa podržao više od 800 tradicionalnih manifestacija u pokrajini i najavio da će iduće godine Sekretarijat imati poseban konkurs namenjen udruženjima žena, koja će moći da konkurišu za sredstva namenjena samo njima za organizaciju tradicionalnih manifestacija u Vojvodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LICEMERJE DRAGANA ĐILASA: Podržao je potpisivanje Briselskog sporazuma, e evo šta sad kaže (VIDEO)