SRAMAN NASTUP VUKA DRAŠKOVIĆA: Na Milovoj televiziji vređao SPC i patrijarha Porfirija

Novosti onlajn

20. 09. 2022. u 07:52

VUK Drašković, u emisiji "Aritmija” autorke Tamare Nikčević, na "Gradskoj televiziji" Mila Đukanovića, najsramnije je vređao Srpsku pravoslavnu crkvu i patrijarha srpskog gospodina Porfirija.

СРАМАН НАСТУП ВУКА ДРАШКОВИЋА: На Миловој телевизији вређао СПЦ и патријарха Порфирија

Foto: Printscreen

Drašković je najpre otpužio Srpsku pravoslavnu crkvu da se od organizacije koja treba da "propoveda ljubav i utehu" pretvara u organizaciju "koja propoveda mržnju i neistine".

Napao i je i crkveni vrh, patrijarha Srbije gospodina Porfirija i episkope, za koje Drašković navodi da su "potpuno odstupili od svoje duhovne funkcije i bave se stvarima kojima ne bi trebalo – prekrajanjem granica, školskim programima i seksualnom orijentacijom ljudi".

Najsramnije uvrede Drašković je izneo na račun patrijarha Porfirija, iznoseći potpune neistine - patrijarhov blagoslov za rat u Ukrajini okarakterisan kao borbu protiv zla i sotone. Ovakva poruka patrijarha Porfirija nikada se nije dogodila.

U svojim besramnim napadila na srpsku crkvu, patrijarha Porfirija, ali i sve što je srpsko, Drašković ide i korak dalje - govoreći o žrtvama poslednje decenije 20. veka i Srbima ubicama dece uz komentar da "sveštenici blagosiljaju zločine". 

- U toj poslednjoj deceniji XX veka niko iz SPC, sa vrha njenog, nije nikada osudio nijedan zločin nanet rukom nekog Srbina, nije pustio suzu ni za jednim ubijenim detetom, a samo u Sarajevu sa onih brda granatama je ubijeno više od 1.000 dece. Nema, nema ni jedne jedine osude. Imali smo nešto sasvim drugo – da sveštenici uzimaju oružje, da blagosiljaju zločine - naveo je Drašković.

Salvu pohvala Drašković je izneo za Crnogorce koji su devedesetih "u hramove ulazili sa kapom na glavi i cigaretom u ustima" - kaže da je nekada mislio kako su "obezboženi", ali da danas misli potpuno drugačije. 

- Mislim da su tada ‘obezboženi’ bili mnogo više hrišćani, mnogo bolji ljudi nego sada kada su postali žrtve izmanipulisane od strane popova koji nikada od tada nisu propovedali ni utehu, nego samo mržnju i samo zlo i samo zavadu - rekao je Drašković.

Crkvu naziva "najvećim manipulatorom". 

Ceo razgovor i sve uvrede i napade Vuka Draškovića na račun SPC pogledajte na videu ispod. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije