SAMO SRBI SU META: Priština opet protura neistine o silovanjima Albanki, Beograd odgovara

V. N.

18. 09. 2022. u 07:00

PRIŠTINSKI lideri nemaju nikakvu crvenu liniju u iznošenju gnusnih neistina o Srbiji i srpskom narodu, ocenio je juče predstavnik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević, povodom ponovljenih optužbi "lažne predsednice" Vljose Osmani.

САМО СРБИ СУ МЕТА: Приштина опет протура неистине о силовањима Албанки, Београд одговара

Foto Dragan Milovanović

Ona je u petak, na panelu u Potsdamu kod Berlina, još jednom optužila Srbiju za genocid, iznevši tvrdnju da je tokom rata "silovano oko 25.000 žena i ubijeno 13.000 civila od strane genocidnog režima Slobodana Miloševića".

Sve to u cilju ostvarivanja svojih nerealnih želja i ciljeva, i sve misleći da svoju zamišljenu državu mogu da sagrade na lažima i falsifikatima činjenica, poručio je zamenik predsednika Poslaničke grupe "Ivica Dačić - SPS".

- Valjda veruju da će njihovi zapadni mentori uvek podržati njihove izmišljotine, te ih počastiti podrškom. Dakle, sa tim ciljem ponovo se oglašava Vljosa lažnim optuživanjem Srba za silovanje Albanki, naravno bez dokaza i uz teatralne nastupe po zapadnim zemljama - naveo je Milićević.

Zna Vljosa Osmani, kako je istakao, da to nije istina:

- Sramno i nečovečno od jedne žene, sramno od jedne političarke koja ima želju da bude nekakav lider. Ili je ponovo ova gnusna optužba samo zataškavanje njihovih zlodela, po sistemu napad je najbolja odbrana, naročito u trenutku kad opada podrška tzv. samoproglašenoj državi Kosovo.

Naglasio je da će istina pre ili kasnije izaći na videlo.

- A istina je nešto sasvim drugo. Stotinu godina maltretiranja i progona Srba, ubistava, kidnapovanja, trgovanja organima Srba i srpske dece, progon 250.000 Srba sa svojih vekovnih ognjišta. Ko je danas ugrožen na Kosovu i Metohiji osim Srba, ko koga napada, ko kome otima imovinu, ko na Kosovu i Metohiji ne može mirno da spava, ko strepi za svoj život? I dosta je više laži, kleveta, izmišljanja događaja, od Račka do danas, ili od Prve prizrenske lige do danas - naveo je šef poslaničke grupe SPS.

Poručio je i da je jedini cilj prištinskih vlasti od početka da potpuno očiste KiM od Srba:

- Nije li upravo to genocid. Vaša marioneta u Skupštini Srbije, Šaip Kamberi, brani tzv. nezavisno Kosovo iako je kao poslanik položio zakletvu da će braniti teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije.

DOKAZI GOVORE SUPROTNO

NA sramne tvrdnje Osmanijeve reagovao je i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković:

- Prema izveštaju generalnog sekretara UN od 1. oktobra 2020. tokom perioda koji je Osmanijeva pominjala u Potsdamu, komisija kosovske vlade koja je bila zadužena za verifikaciju i proveru statusa žrtava seksualnog nasilja primila je 63 prijave. Od osnivanja komisije u februaru 2018. ukupno je primljeno 1.303 prijave. Do tog datuma, 846 osoba (819 žena i 27 muškaraca) su dobile status žrtava seksualnog nasilja, dok su 262 prijave odbačene - naveo je Petković na "Tviteru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)