NE ŽELIMO KOLONE SA TRAKTORSKIM PRIKOLICAMA Jake poruke predsednika Vučića u Skupštini: "Učinićemo sve da sačuvamo mir!"

Tanjug

13. 09. 2022. u 11:17

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić rekao je danas u parlamentu da je državna politika po pitanju Kosova i Metohije vođena u prostoru između željenog i mogućeg, navodeći da su, dok su želje većine građana o KiM i dalje uglavnom nerealne i maksimalističke, mogućnosti veoma oskudne.

НЕ ЖЕЛИМО КОЛОНЕ СА ТРАКТОРСКИМ ПРИКОЛИЦАМА Јаке поруке председника Вучића у Скупштини: Учинићемо све да сачувамо мир!

Tanjug

Vučić ističe da je veliki uspeh to što je sačuvano jedinstvo srpskog naroda - i među Srbima južno od Ibra, i među Srbima severno od Ibra.

- Samo zajedno možemo da čuvamo naše nacionalne interese. Srbi su konačno posle mnogo decenija i vekova razumeli da samo zajedno možemo da se suprotstavimo tuđim interesima i da čuvamo svoje - istakao je predsednik.

On kaže da Albance u razgovorima ne zanima ni život građana, dok srpsku stranu zanima i život Srba i Albanaca.

- Želim da kažem i da Priština intenzifikuje neosnovane optužbe da Beograd nije poštovao dogovore. Beograd poštuje sve. Ali je problem u tome što njima određeni dogovori služe, i u tome moja kritika ne ide Albancima nego onima koji su bili posrednici, služi im da kažu napravili smo napredak. A napredak je za njih to da samo Srbi ispunjavaju dogovoreno, a oni ne - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao i da mi razumemo šta znači mir, i da ne želimo ponovo da imamo kolone sa traktorskim prikolicama.

- Ne zato što verujemo, nego zato što ne možemo ništa drugo da uradimo. I danas će biti rasprava "ne valja vam ovo, ne valja vam ono". A šta je predlog? Ja znam da ću kao predsednik Srbije podržati što više kompromisnih predloga, kako bismo sačuvali mir. Meni bi najlakše bilo da ovde kličem ratu. Ne, želim da kličem miru, napretku i normalnosti - kazao je on.

Vučić ističe da Priština uvek ide na nasilne akcije, bilo da su u pitanju tajne ili javne optužnice. 

- Podsetiću vas na Ivana Todosijevića, divnog domaćina iz Zvečana. Pa su vraćali optužnicu, pa je podizali. Dve godine osuđen zato što je rekao da je Račak bio prevara. Ja sam istog dana to rekao. Hoću da stanem na stranu slobode misli. Mnogo smo hrabri po kafanama i ispred televizora, i na nekim drugim mestima, ali ovako to ide teško - rekao je predsednik.

On ističe da Albanci ne dozvoljavaju Srbima korišćenje elementarnog prava glasa, i još drže predavanja da su najdemokratskija država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MOĆAN PRIKAZ SRPSKE VOJSKE: Helikopteri nadleću poligon Pešter (VIDEO)